Sobivanje otroka in psa je lahko nekaj najlepšega, a le, če enega in drugega pravilno vzgajamo. V poslovalnicah Tačke, kjer imajo trgovine in veterinarsko dejavnost, se trudijo delovati družbeno odgovorno, med drugim tudi ozaveščajo. Med drugim tudi z akcijo Tačkin natečaj za prvošolčke.

Ob otvoritvi Tačke v Pilon centru v Trbovljah so povabili k sodelovanju vse osnovne šole v Trbovljah in otroci prvih razredov so izdelali plakate na temo živali. Izdelki so bili posebni, kreativni, razstavili so jih v trboveljski Tački. Komisija je za zmagovalca izbrala 1.b razred OŠ Ivana Cankarja Trbovlje.

Vsi prvošolčki so prejeli barvice, zmagovalni razred pa se je v četrtek, 14. oktobra, v Tački spoznal s poklicem pasjega frizerja in veterinarja. Z navdušenjem so opazovali kužka pri negi v pasjem salonu,  veterinarka pa jim je odgovarjala na vprašanja. Med drugim so lahko s stetoskopom poslušali bitje srca pri psu, skupaj pogledali v notranjost uhlja, ga stehtali, spoznali opremo v veterinarski ambulanti, na koncu jim je kuža pokazal tudi nekaj trikov. S šolami in vrtci nameravajo še sodelovati.

»V teh dneh k nam prihajajo tudi pasji malošolarji na brezplačen preventivni veterinarski pregled v sklopu socializacije v pasji šoli v dogovoru s Kinološkim društvom Trbovlje. Mladički spoznajo, da prihod v ambulanto ni nič strašnega.

Savus

Foto: arhiv Tačke