V športni dvorani v Zagorju bo Društvo za preprečevanje osteoporoze Zagorje pripravilo v soboto, 21. oktobra, srečanje slovenskih društev osteoporoze.

»Društvo za preprečevanje osteoporoze Zagorje je bilo ustanovljeno leta 2007, delujemo v okviru Zveze društev osteoporoze Slovenije, v katero je  včlanjenih  18 društev. Naše delo je usmerjeno v informiranje, izobraževanje in ozaveščanje o pomembnosti skrbi posameznika za zdrav življenjski slog ter prepoznavanju znakov bolezni, da bi le to z raznovrstnimi dejavnostmi premaknili v pozno starost. Svojo dejavnost obogatimo s pomočjo prostovoljstva, ki je za naše delovanje nepogrešljivo,« pravi o zagorskem društvu predsednica Cveta Garantini.

Dvajseti oktober je svetovni dan osteoporoze. Vsako leto poteka srečanje društev v drugem kraju in letos se bo republiško srečanje Društev osteoporoze odvijalo v Zagorju v soboto, 21. oktobra, v športni dvorani. Na srečanju bodo pripravili kulturni program in predavanje, kako je pomembno gibanje in druženje za kakovostno preživetje tretjega življenjskega obdobja.  Srečanja se bo udeležilo približno 600 članov.

Častni pokrovitelj dogodka je župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. V programu, ki ga bo vodila Renata Žnidar, bodo nastopili Pihalni orkester Svea Zagorje, Vokalna skupina iris, Glasbena šola Zagorje, Knapuvske punce in ansambel Mladi asi. Strokovno predavanje o pomenu gibanja za zdrave kosti bo pripravila zdravnica Anja Drnovšek.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekUmrla je Franja Šprogar
Naslednji članekPo Zasavski planinski poti