četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Oskar, Litus, Črički

Oskar : Mair team 63 : 60

Oskar Trbovlje: Perko 24 (3×4), Božjak 20 (2×3), Grešak 10, Tominšek 5, Hribšek 4, Cestnik, Vran;

Mair team: Kosin 23 (2×3), Jasenčić 10 (1×3), Krznarič 7, Štibernik 6, Jere 6 (1×3), Tomažič 6 (2×3), Prašnikar 2, Roglevski, Vozel, Zajc, Bergant, Kolenc;

Kot se za ponovitev finala iz sezone 2016/17 spodobi, so gledalci lahko spremljali štirideset minut borbene, atraktivne, igre, v kateri si nobena od ekip ni priborila večje prednosti. Navkljub rahlo zdesetkani trboveljski klopi je ekipa Oskarja večji del tekme držala priključek in na trenutke celo prevzela pobudo. V trboveljskem napadu je z uspešnimi meti za tri točke ter lepimi asistencami blestel Primož Perko, pri Zagorjanih pa je bil nezaustavljiv njihov najnovejši član Martin Kosin, ki je s svojim znanjem in hitrimi prodori dodal nekaj svežine v igro Mair teama.

V zadnje minute tekme so s petimi točkami prednosti krenili Oskarji, nakar nekaj napadov ne na eni kot na drugi strani žoga ni hotela skozi obroč. Za zmanjšanje zaostanka so zadeli Zagorjani in v obrambi poizkusili s čvrsto igro, ki pa se jim ni obrestovala, saj so Oskarji z dobrim izvajanjem prostih metov poskrbeli za rahlo povečanje prednosti.

Pri prednosti štirih točk za Trboveljčane je Timi Tomažič z mirno roko zadel za tri točke in Zagorjane približal le na točko zaostanka. Sledil je hitri prekršek nad Perkom, ki pa je suvereno zadel oba prosta meta. Zadnji napad tekme je pripadal Mairovcem, ki pa se je ob dobri obrambi Oskarjev končal z neizdelanim zgrešenim metom za tri točke in slavjem Trboveljčanov.

POSNETEK: https://www.youtube.com/watch?v=QLmbjXNQ0AM

Litus : Tiferji 69 : 40

Litus: Repina 17 (2×3), Kolenc 14 (1×3), Zupan 13 (1×3), Drnovšek 9 (3×3), Cirar 8 (1×3), Peterca 3 (1×3), Muzga 3 (1×3), Pestotnik 2, Šraj;

Tiferji: Teržan 15 (2×3), Bajramlić 14, Požun 7 (1×3), Zdolšek 2, Skok 2, Pipan, Grešak;

V drugi tekmi večera so se po daljšem premoru na parket zopet vrnili Litusi in Tiferji. Derbi sredine lestvice jev prvi četrtini postregel z izenačeno igro, v drugi četrtini pa so Litijani pritisnili na plin in si priborili lep zalogaj prednosti za drugi polčas.

V tretji četrtini so Tiferji zaigrali nekoliko čvrstejše in na krilih razpoloženih Sanela Bajramlića in Matjaža Teržana zaostanek na koncu tretje četrtine zmanjšali. V zaključku tekme so se Litijani zopet prebudili in na krilih trojice Repina – Kolenc – Zupan Tiferjem nasuli 24 točk. Litusi so se s četrto zmago v sezoni zelo približali igranju v končnici in Tiferje prehiteli na trenutni lestvici ekip.

Črički : Šoht 36 : 26

Črički: Kajtna 13 (1×3), Markotić 7 (1×3), Božič 5 (1×3), Pavlin 5 (1×3), Seručar 4, Erjavec 2, Medved;

Šoht: Virant 8, Salihović 8, Golob 4, Dernovšek 2, Kos 2, Bostič 2, Kadunc, Skaza;

Zadnja tekma večera je bila v znamenju nizkega rezultata, za kar lahko krivimo ogromno zgrešenih poskusov za tri točke.Skozi celo tekmo smo spremljali izenačeno in na trenutke nervozno srečanje.

Navkljub poškodbi gležnja Žana Erjavca v drugem polčasu, so proti koncu tekme Črički pritisnili na gas in z nekaj vezanimi točkami Ambroža Kajtne tekmo odpeljali na varno razliko. Po manjši krizi so Črički zopet okusili slast zmage in na svoj konto vpisali novi dve točki.

Zelo razigrani Litusi se bodo prihodnji teden ob 19. uri pomerili proti Šajspoh rangersom, sledi derbi iz dna lestvice med Čuki in Zlatorogi ob 20. uri, Knapi, ki lovijo zadnje mesto za uvrstitev v končnico, pa se bodo pomerili z Barbari ob 21. uri.

ZT

Isti avtor