četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Oskar je prvi polfinalist

Prvi polfinalni par se je pomeril 5. aprila ob 20. uri na parketu dvorane Osnovne šole Trbovlje. Spopadli sta se ekipi Oskar Trbovlje in laški veterani. Oskar Trbovlje je s svojim tretjim zaporednim nastopom v polfinalu veljal za favorita, vendar so jim nasproti stali neugodni in zelo izkušeni igralci , ki znajo izkušnje dobro izkoristiti v svoj prid. Tekmo si je prišlo ogledat približno 50 navijačev, ki so dobro popestrili tekmovalnost med ekipama.

Oskar Trbovlje – KK veterani Zlatorog Laško 96:87

Kljub temu, da so veterani znani po svoji počasni igri z dolgimi napadi, smo bili priča tekmi z visokim tempom in veliko zadetimi meti. Prvo četrtino so bolje začeli veterani, ki so po petih minutah igre vodili že s 14:5. Oskarji so se uspeli rahlo približati, vendar so veterani ob koncu četrtine prednost še povišali na 31:9. V drugi četrtini so Oskarji vztrajno sledili Laščanom in skozi vseh 10 minut zmanjševali prednost, na 51. minuti pa so prvič izenačili prav ob zvoku sirene.

Po počitku je tekma večino četrtine potekala izenačeno, rahlo prednost so si veterani izborili ob koncu 3. dela tekme. Vodili so z 71:65. Oskarji so se, kot jim je v navadi, končno prebudili v zadnji četrtini in z delnim izidom 10:0 prešli na pet točk prednosti. Veterani se še niso predali in jih kmalu ulovili, prednost je znašala le še dve točki. Takrat so Trboveljčani naredili še delni izid 9:0, Laščanom je zmanjkalo moči za še en povratek. Na koncu so Oskarji naredili 9 točk prednosti in počakali na zadnji zvok sirene.

Najbolj zaslužen za zmago Trboveljčanov je bil Radak, ki je dosegel 25 točk (22 v prvem polčasu), v drugem polčasu pa je blestel predvsem Perko (18 točk). Pri Laščanih je bil najboljši strelec Blagotinšek s 26 točkami. S to zmago se je Oskar Trbovlje uvrstil že v tretji zaporedni finale KRLZ. Njihov nasprotnik bo znan že prihodnji četrtek, ko se bodo Barbari pomerili proti Mair teamu. Poraženec srečanja pa se bo na tekmi za 3. mesto pomeril proti veteranom iz Laškega.

Strelci:

Oskar Trbovlje: Radak 25, Perko 18, Božjak 17, Grešak 13, Guzej 9, Hribšek 7, Cestnik 5, Tominšek 2

KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 26, Uršič 22, Cizej 18, Pajnič 16, Lapornik 3, Sadar 2

Druga polfinalna tekma bo 12. aprila ob 20.00 uri. V dvorani OŠ Trbovlje se bosta pomerila Mair team in Barbari.

ZT

Isti avtor