ETV : Oskar Trbovlje 38 : 74
ETV: Tomažič 16, Drolc T. 7, Odlazek 7, Drolc A. 4, Manfredo 2, Medved 2

Oskar Trbovlje: Božjak 19, Hribšek 12, Hutar 12, Cestnik 9, Perko 6, Tominšek 6, Vran 6, Šimunič 4

Prva tekma večera je potekala brez posebnosti. Obe ekipi sta nastopili z rahlo okrnjenimi postavami, vendar so kljub temu favorizirani Oskarjevci začeli zelo napadalno in z dobro prvo četrtino prešli v vodstvo 25 : 9. V drugi četrtini so se prebudili televizijci in najboljši strelec lige Timi Tomažič, ki je s tremi zadetimi trojkami poskušal narediti preobrat. Po polčasu pa je sledila še ena izjemna četrtina Trboveljčanov, ki so igrali dobro obrambo in s hitrimi protinapadi zlahka dosegali koše. Četrtino so dobili s kar 24 – 0. V zadnji četrtini so ETV-jevci pokazali borbo do zadnje minute in se še upirali domačinom, vendar je bila razlika že prevelika, da bi naredili preobrat.

Tiferji Laško : Barbari 26 : 47

Tiferji Laško: Vrščaj 8, Teržan 6, Gajšek 4, Kolšek 3, Požun 2, Mirt 2, Skok 1

Barbari: Otopal 14, Golotič 11, Kumberger 9, Deželak 8, Tilinger 3, Majes 2

Druga tekma je veljala za derbi tedna, saj sta bili ekipi ena ob drugi na lestvici in obe sta v zadnjih tednih pokazali zelo dobro igro. Kljub temu pa Laščanom nikakor ni stekla igra, kar so Hrastničani takoj izkoristili in v drugi četrtini naredili razliko 14 točk. V drugem polčasu so nadaljevali s hitro igro in dobro obrambo, Tiferji pa nikakor niso našli poti do koša in prednost je le še naraščala. Po treh četrtinah so Barbari vodili že 42 proti 17. V zadnjem delu tekme so Laščani še pokazali nekaj odpora, ampak je bila razlika že neulovljiva in Barbari so tekmo mirno pripeljali do konca za peto zmago v sezoni.

ŠD Knapi : Šajspoh Rangers 34 : 48

ŠD Knapi: Dujakovič 11, Hasanovič 7, Hančič 4, Žagar 3, Pišek 3, Rota 2, Deželak 2, Vidas V. 2

Šajspoh Rangers: Fantinato 15, Smiljič 10, Brkljačič 8, Požin M. 7, Siljan 4, Topolšek 2, Remškar 2

Zadnja tekma se je začela zelo izenačeno, po prvi četrtini je bila razlika le 4 točke. V drugi četrtini tekme pa so se prebudili Laščani, ki so z delnim izidom 11 – 0 naredili prednost 10 točk. V tretji četrtini je prednost Rangersov le še naraščala. Po 30. minutah igre so vodili za 15 točk, v zadnjem delu srečanja pa so le še zadržali razliko in tekmo pripeljali do konca brez večjih odporov Knapov. S tem so vpisali četrto zmago v sezoni, Knapi pa še vedno ostajajo na 8. mestu, zadnjem, ki še pelje v končnico.

Po 14 tednih ligaškega tekmovanja se končna lestvica že lepo oblikuje, vendar pa do konca ostaja še 5 tednov in marsikaj se lahko še spremeni. Nova presenečenja bomo iskali že naslednji četrtek, 16. februarja. Najprej bo na sporedu spopad med veterani iz Laškega in Barbari. To bo najbolj pomembna tekma večera, ki bo ključnega pomena za razvrstitev v zgornjem delu lestvice, saj obe ekipi ciljata med najboljše štiri ekipe. Za tem bo sledila tekma med zadnjeuvrščenima ekipama Črički in Nč tazga, kot zadnja pa se bosta pomerila Mair team in ŠD Litus.

ZT

Prejšnji članekInternet, Facebook in to
Naslednji članekKašelj