Minuli teden za zasavske policiste ni bil najbolj miren. Obravnavali so osem prometnih nesreč, ukvarjali so se še z dvema kršitvama javnega reda in miru, nedostojnim in nasilnim vedenjem, neupoštevanjem ukazov varnostnika, poškodovanjem tuje stvari, vožnjo brez vozniške, goljufijo in najdenim denarjem. Obravnavali so tudi dve kraji v trboveljskih trgovinah, in razlitjem nevarne snovi.


PP Hrastnik

V ponedeljek dopoldan so policisti na območju Zagorja obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik tovornega vozila trčil v parkiran električni skuter. Nastala je manjša materialna škoda, policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V sredo so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju, policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirišču, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo in ne da bi nudil svoje podatke odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, oziroma pnevmatik na osebnem vozilu.

V četrtek so okoli 9. ure na savskem mostu v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega vozila pri zavijanju desno odvzel prednost vozniku tovornega vozila. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek v popoldanskem času je neznanec v trgovini v Trbovljah ukradel artikle v vrednosti nekaj deset evrov.

V večernem času so pri kontroli prometa ustavili mladoletnika, ki je vozil moped (kolo z motorjem) brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so moped zasegli, mladoletnika pa čaka še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V torek okoli 13. ure se je na regionalni cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi v Bevškem zgodila prometna nesreča zaradi nepravilne strani vožnje neznanega voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je po prometni nesreči odpeljal, ne da bi se ustavil in udeleženemu vozniku nudil podatke.

V večernem času so posredovali v Trbovljah, kjer se je občanka nedostojno vedla do mladoletne osebe. Kršiteljico čaka prekrškovni postopek.

V torek v dopoldanskem času so policiste obvestili o razlitju potencialno nevarne snovi v podjetju v Trbovljah. Do izlitja manjše količine potencialno nevarne snovi je prišlo pri nakladanju v tovorno vozilo. Gasilci so zadevo sanirali. Pri tem do telesnih poškodb ni prišlo.

V dopoldanskem času so posredovali na javnem kraju, kjer 55-letnik ni upošteval ukazov varnostnika. Čaka ga prekrškovni postopek.

V večernem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča. 41-letna voznica osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčila v 43-letno peško, ki se je pri tem lahko telesno poškodovala.

V večernem času so posredovali v zasebnem prostoru, kje je se je osumljenec nasilno vedel do oškodovanke in jo telesno poškodoval. Podali bodo kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V četrtek so policiste obvestili, da je neznanec, 20. septembra v trgovini v Trbovljah ukradel artikle v vrednosti 700 evrov.

V večernem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, v postopku so občanu zasegli manjšo količino prepovedane droge in zoper njega vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o prometni nesreči z manjšo poškodbo, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek nekaj po 10. uri je v Zideh (občina Lukovica) prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik kombija. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je v predoru zapeljal na nasprotnosmerno vozišče in trčil v voznika kombija. Sopotnica v kombiju se je lažje poškodovala. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja goljufije, oškodovanec je bil oškodovan pri vlaganju v kripto valute.

Obveščeni so bili tudi o najdbi pozabljene gotovine na bančnem avtomatu na Izlakah.

V sredo v popoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom neznanega voznika, ki se je zgodila na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku in vozilu.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDan slovenskega športa
Naslednji članekNa današnji dan: Sandi Kolenc Koli