sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Osem oseb prebolelo koronavirus

Včeraj, 30. julija, so v statistični regiji Zasavje zabeležili eno novo okužbo, tokrat v Litiji. Koronavirus je včeraj prebolelo skupaj 8 oseb, 6 v Hrastniku in dve v Zagorju ob Savi. V Zasavju je še vedno aktivno okuženih 57 oseb.

V Zasavju je bilo sinoči, v četrtek, 30. julija, ob 24. uri po podatkih sledilnika Covid 19 NIJZ aktivno obolelih 57 oseb. V Hrastniku jih je še vedno največ, 46. Vendar je tudi včeraj, tako kot dan prej, 6 oseb prebolelo koronavirus, na novo pa niso odkrili nobene okužbe. Po podatkih, ki jih je poslala Občina Htastnik, so včeraj v Hrastniku odvzelih 11 brisov – 5 v Domu starejših Hrastnik, 6 izven doma. Vsi brisi so bili negativni, torej novih okužb niso zaznali.

Direktor hrastniškega doma Drago Kopušar je povedal, da je danes v domu predviden obisk diplomiranih medicinskih sester iz UKC Ljubljana. Skupaj s strokovnim osebjem Doma bodo pregledale vzpostavljen sistem v domu in poiskali možna izboljšanja in nadgradnjo vzpostavljenega režima v Domu. Pogovorili se bodo tudi o tem, kako naj izvajajo svoje delo v naslednjih tednih.

V Trbovljah je še vedno aktivno obolelih 6 oseb, zadnjo okužbo so odkrili pred 8 dnevi. V Zagorju sta včeraj še dve osebi preboleli korono, aktivno je sedaj okužena samo še ena oseba. Zadnjo okužbo so v Zagorju beležili pred 14 dnevi. V Litiji so seda 4 osebe aktivno okužene, včeraj so beležili eno novo okužbo.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor