RK Dol TKI Hrastnik : RK Jeruzalem Ormož 36:37 (18:19)
Dvorana Dolanka. Gledalcev: 200. Sodnika: Marko Pirc in Matjaž Pirc.

RK Dol TKI Hrastnik: Sikošek, Seme, Škorc, Klepej 9, Brilej 6(6), Ajdari 2(2), Zore 5, Guček 2, Bauerheim 1, Moljk, Pintar, Robnik, Ramić 4, Ribič, Simončič 6, Jakopič 1. Trener: Jakopič.

RK Jeruzalem Ormož: Balent, Šutalo, Kavčič 3, Petrovič, Ciglar, Čudič 7(3), Žižek – Cvetko, Kocbek, Šoštarič, Kosi 6, Ozmec 3, Mesarič 4, Hebar 2, Rajšp 1, Cirar 5. Trener: Prapotnik.

Sedemmetrovke: 9(8), 4(3)

Izključitve: 12 minut, 20 minut

Diskvalifikacija: Guček, Simončič, Kavčič (3 x 2 minuti)

V sobotni tekmi drugega kroga končnice za obstanek so gledalci v dvorani Dolanka lahko gledali izenačeno in vse do zadnjega žvižga tudi nervozno tekmo. K temu sta veliko pripomogla tudi sodnika.

Rezultat je bil vseskozi izenačen, nobeno moštvo si ni priigralo občutnejše prednosti. Za prvo razburjenje v Dolanki sta poskrbela sodnika, ko v 40. minuti nista domačim priznala zadetka. Drug takšen sporen dogodek se je zgodil v 50. minuti, ko sta sodnika zaradi domnevno namernega prekrška diskvalificirala domačega igralca Janeza Gučka.

Odločitev, kdo bo s tekme odnesel zmago, je padla šele v zadnjih sekundah tekme, ko je domačin Kristjan Simončič izenačil na 36:36, potem pa pri izvajanju napada s sredine po presoji sodnikov nepravilno oviral gostujočega igralca. Sodnika sta Simončičevo ravnanje označila kot prekršek za najstrožjo kazen. Najboljši gostujoči strelec na tekmi, Bojan Čudič, pa je bil nezgrešljiv izvajalec sedemmetrovke ter postavil končni rezultat srečanja – 37:36 za goste.

Po končani tekmi so domači v uradnem zapisniku izrazili zahtevo, da sodniška organizacija pregleda posnetke spornih situacij na tekmi in sankcionira slabo sojenje sodnikov ter da v prihodnosti prepreči take napake in nepravilnosti, kot so se v soboto dogajale na parketu dvorane Dolanke.

V naslednjem krogu bodo dolski rokometaši 26. marca gostovali v Slovenj Gradcu.

Zoran Zore

Prejšnji članekDva državna prvaka
Naslednji članekUspešni v Velenju in Črni gori