»Se kdaj sprašujete, kaj neki se dogaja za zastrtimi zavesami slovenskih domov? Ali pa ob sprehodu po svoji soseski na sebi čutite poglede sosedov, ki izza oken radovedno spremljajo dogajanje na ulici? O tisočerih svetovih in neskončno pogledih z ene in druge strani pripoveduje nova skladba 'Okna', s katero je skupina Orlek vstopila v jesensko glasbeno dogajanje in napovedala izid novega albuma,« so zapisali ob predstavitvi spota v skupini Orlek.

Pred kratkim izdan singel je zdaj ne le v posluh ampak tudi na vpogled v video spotu, vloge v njem pa so med drugim odigrali plesalec Branko Potočan, Franci Vozelj – Tocki iz resničnostnega šova Kmetija ter igralec in humorist Matjaž Javšnik.

Prav z Javšnikom skupina Orlek snuje tudi nov glasbeno-gledališki projekt Frpruh, koncert, začinjen s humornimi zgodbami zasavskih knapov. Premierno dogajanje bo seveda v Zasavju, 4. decembra v Delavskem domu Zagorje, dober tede n zatem, 12. decembra, v Kulturnem domu Hrastnik, po novem letu pa se bodo veseljaki podali tudi na ostala koncertna in gledališka prizorišča.

Na račun novih podvigov pa ne bo trpelo koncertno dogajanje. Kraljem slovenskega knap'n'rolla bodo lahko privrženci dobrega rocka lahko prisluhnili oktobra v Piranu, Domžalah in Spodnji Idriji.

Še podatki o Oknih. Glasba in besedilo: Vlado Poredoš, aranžma in izvedba: Orlek. Skladbo so posneli v studiu RSL Production Novo mesto, tonski mojster in mix Tomaž Maras.


Video: NC-V Digital cine production, realizator: Simon Mišić.

ZT