četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Orientacijski pohod osnovnošolcev

Ob zaključku letošnjega šolskega leta so se učenci sedmih in osmih razredov hrastniške osnovne šole preizkusili v orientacijskem pohodu, ki so ga pripravili v Občinskem združenju slovenskih častnikov Hrastnik. Trasa pohoda je bila krožna, s startom in ciljem Na štircu pri teniškem igrišču. Po južnih obronkih Rebrške skale, preko zaselkov Ravne in Bobna ter po ulicah zgornjega dela Hrastnika so hodili približno dve uri.

Na trasi je bilo sedem delovnih točk, na katerih so učenci reševali naloge iz orientacije, prve pomoči in gasilstva. Na treh delovnih točkah so se preizkusili v metanju bombe v cilj, izvajanju nalog na mini taktičnem poligonu in merjenju razdalje na zemljišču s pomočjo parnih korakov. Častniki so ocenjevali njihovo znanje in merili čas izvedbe praktičnih nalog. Med pohodom in na delovnih točkah so ocenjevali tudi skupinsko delo, organiziranost, enotnost in discipliniranost.

V četrtek, 17. junija, so se na orientacijskem pohodu preizkusili sedmošolci. Trije razredi so se razporedili v devet ekip. V eni ekipi je bilo od šest do osem članov. Orientacijski pohod je uspešno zaključilo šest ekip, najvišje število točk in s tem prvo mesto pa so dosegli učenci 7. a razreda.

V sredo, 23. junija, pa so se na trasi preizkusili še učenci osmih razredov. Štirje razredi so se razporedili v osem ekip, ki so uspešno zaključile orientacijski pohod. Rezultati štirih ekip so bili precej izenačeni, najvišje število točk pa je dosegla ekipa 8. a razreda.

Aktivnost so popestrili tudi s srečanjem pripadnikov Slovenske vojske. Skupina vojakov pod vodstvom štabnega vodnika Marjana Ferlina iz 20. pehotnega Celje je pripravila organiziran tehnični zbor vojaških vozil in pehotnega orožja, ki so si ga učenci z zanimanjem ogledali.

Člani OZSČ Hrastnik so delo in organiziranost učencev pohvalili.

Jani Zore

Foto: OZSČ Hrastnik


 

Isti avtor