sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Optimistično v 22. leto

Župan Zagorja Matjaž Švagan je na današnji prednovoletni tiskovni konferenci povedal, da optimistično vstopa v 22. leto svojega županovanja. Kljub recesiji, ki se še ni končala, želi občanom, sploh najmlajšim omogočiti preživljanje lepih trenutkov.  V letošnjem novoletnem programu je tako okrog 40 prireditev, ki so večinoma brezplačne.
Vendar pa občinsko upravo do konca leta čaka še precej dela. V teku so namreč pogajanja za različne projekte, med njimi za izgradnjo prve faze ceste Sopota-Podkum in ureditev TVD Partizana, kjer Občina sanira oporni zid igrišča, ki je tako kot objekt v lastni Športne unije. »Za nas bi bilo najbolj sprejemljivo,« je povedal Švagan, »da bi Športna unija zgradila novo telovadnico. Računamo na nove športno-rekreativne prostore. Odločitev bo znana spomladi.«

Idejni projekt, ki bi uredil degradirano rudarsko ozemlje, pripomogel k rehabilitaciji predvsem starejših in otrok zaradi slabe kakovosti zraka v Zasavju, je tudi že osmišljen in se imenuje Center za kakovost življenja. Vsebinsko izhaja iz delovanja medgeneracijskega delovanja, nahajal bi se v Toplicah, ob Osnovni šoli Toneta Okrogarja. V njem bi bila tudi telovadnica in bazen, namenjen občanom in drugim obiskovalcem. Projekt je v paketu s hrastniškim (projekt TKI in Steklarna) ter trboveljskim (projekt Mehanika) že potrdil razvojni svet, sredstva zanj pa naj bi – če bo sprejet – pritekla iz naslova regionalnega razvoja.

Očitno je, da razvojne projekte in razpise 1. januarja še ne bo opravljala nova Razvojna agencija, ki bo imela sedež v Zagorju. Kandidatka, ki jo je za direktorico predlagala trboveljska županja in jo je podprla tudi tamkajšnja komisija za volitve in imenovanja, je po informacijah Švagana odstopila. »Žal nam je, da je do tega prišlo, saj bo to zavleklo celotni postopek. V Zagorju smo bili pripravljeni kandidatko podpreti na naslednji seji občinskega sveta.«

Na novinarski konferenci je župan predstavil tudi vse uspešno izpeljane letošnje projekte in leto 2015 označil kot enega najuspešnejših pri pridobivanju evropskih sredstev. Zahvalil se je svoji ekipi in poudaril, da tudi v leto 2016 vstopajo z upanjem, da bo enako ali celo bolj uspešno.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor