V četrtek, 3. junija, je olimpijski ogenj zagorel tudi v Trbovljah. Olimpijska bakla je v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije pripotovala tudi v Trbovlje, ki so bile 74. občina, ki jo je slovenska bakla obiskala.

Baklo sta v Trbovljah pri parku kulture pred pošto, ki predstavlja stičišče rudarske tradicije in novomedijske prihodnosti, sprejela podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik ter Perkmandeljc in društvo Upanje, ki so skupaj z otroki nadaljevali pot proti Zasavskemu muzeju Trbovlje, kjer je baklo prevzel Anton Lisec, oblečen v rudarsko uniformo. Za Trbovlje je rudarska zgodovina zelo pomembna, kar so si želeli pri obisku bakle predstaviti širši Sloveniji.

Osrednji del prireditve je nato potekal na stadionu Rudar, kjer je baklo prevzela županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in skupaj s podpredsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Sodržnikom in z otroki iz Vrtca Trbovlje pretekla prvo polovico kroga. Celoten dogodek je imel rdečo nit medgeneracijskega sodelovanja. Pri štafetni predaji bakle so sodelovale tako vse osnovne šole (OŠ Trbovlje, podružnična šola Alojza Hohkrauta, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in OŠ Tončke Čeč Trbovlje), obe srednji šoli (Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje ter Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje) ter športna društva in klubi, med njimi Karate klub Trbovlje, Nogometni klub Rudar, Teniški klub Rudar, Dekliški nogometni klub Trbovlje, Rokometno društvo Rudar in Atletski klub Rudar. Sodelovali pa so tudi gasilci PGD Trbovlje-mesto. Za plesno glasbeno popestritev dogodka so poskrbele mažorete Trbovlje.

Vsi sodelujoči so slovenskim olimpijskim športnikom zaželeli uspešno tekmovanje in jim zaželeli srečno v Tokiu. »V Trbovljah pa si še vedno nadejamo, da bomo imeli letos v Tokiu svojega predstavnika, ki bo uspešno zastopal ne le slovenske barve, temveč tudi Trbovlje,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje