V Zagorju bodo v petek, 20. oktobra, v galeriji Medija v Vili Medea odprli zanimivo razstavo zagorskih likovnikov, ki so jo poimenovali Oktobrski salon. Na njej se bodo predstavili ustvarjalci iz različnih likovnih področij iz zagorske doline.

V galeriji Medija bodo na ogled dela slikarjev Nikolaja Beera, Jureta Crnkoviča, Lili Hribovšek,  Milana Razborška, Sama Šilesa, kiparjev Borisa Bee in Saše Šilesa, animatorja Dušana Kastelica in fotografa Vukašina Šobota.

»Zakaj lahko za uvod v ta zapis začnemo z vzklikom »eureka«? Predvsem zaradi spoznanja, da kljub živahnemu likovnemu dogajanju v naši dolini izgleda, da so v Zagorju delujoči likovniki povsem zaspali. Vsako leto pridejo v našo renomirano slikarsko kolonijo umetniki iz vseh koncev sveta, preko celega leta gostimo v Galeriji Medija uveljavljene slovenske ustvarjalce, Zagorjanov pa nikjer. Vendar včasih lahko prvi vtis tudi zavaja. Če se hočete na lastne oči prepričati, da v našem primeru to popolnoma drži, vas vabimo v našo novo galerijo v vili Medea, kjer vam bomo predstavili izbrana dela devetih, še kako aktivnih domačih likovnih ustvarjalcev,« so zapisali v zloženki ob razstavi v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje. Pričujoča razstava je uvod v niz podobnih dogodkov v naslednjem letu, na katerih se bodo samostojno predstavili trije od tokratnih udeležencev.

Pred nekaj meseci so v Zagorju gostili pregledno razstavo Združenja društev slovenskih likovnih umetnikov z naslovom Majski salon, na kateri je bila predstavljena produkcija njegovih članov. In ker gre za podoben dogodek, so si za njegovo poimenovanje organizatorji dovolili uporabiti parafrazo njihovega naslova.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekPoslovna enota Štilček
Naslednji članekEuroweek 2023