Zagorski oktet je nastopil skupaj z Urško Magdaleno Luzar. Z več lepo zapetimi pesmimi so odlično otvorili koncert, poln dobrega petja in prijetne glasbe ter segreli roke občinstva.
V osrednjem delu je Alfi Nipič predstavil pesmi iz svoje bogate pevske kariere, od zabavne do narodno zabavne glasbe. Njegova prva pesem je bila povezana z ljubeznijo. Seveda ni manjkal njegov Silvestrski poljub. Posebej se je spomnil na svoje prepevanje z Avseniki, zato je med drugimi zapel pesem, ki je nastala leta 1974 in jo nekateri imajo kar za našo himno, Slovenija od kod lepote tvoje, njegovi muzikantje so zaigrali Na Golici. Obiskovalcem je zaželel še naslednjih sto let in obljubil, da bo prišel tudi takrat zapet.

Posebno mesto na koncertu je bilo namenjeno Tomislavu Braliću in klapi Intrade, ki so jih spremljali zadrski glasbeniki. Svoj prvi nastop v tem mestu so imeli v zagorskem Gasilskem domu. Ker so pri njih pogosti poletni požari, so povedali, da mi imamo gasilce, oni pa požare. Predstavili so številne svoje pesmi, ki so jih izdali na zadnji zgoščenki, kjer so posneli kar trideset svojih pesmi. Zapeli so tudi zmagovalko Splitskega festivala 2012 Zašto uvik pivam.

Številna publika je nastopajoče nagradila z burnim aplavzom. Na pobudo nastopajočih so pritegnili k številnim pesmim, kar je ustvarilo čudovito harmonično vzdušje.

Program je povezoval DJ Dadi na svoj značilen način. Koncert se je zaključil nekaj po polnoči, ko so se obiskovalci zadovoljni vračali domov.

Irena Vozelj

Prejšnji članekKum poln pohodnikov
Naslednji članekJunij 2015