V prostorih hrastniškega podjetniškega inkubatorja je bila 11. septembra okrogla miza, na kateri je tekla beseda o drugem tiru. Na njej so sodelovali minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, Dejan Jurkovič z Direkcije RS za infrastrukturo ter poslanka stranke SMC Vojka Šergan, ki je srečanje tudi pripravila.

Minister in predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo sta najprej predstavila ključne vidike zakona, o katerem bo Slovenija odločala na referendumu. Nato sta odgovarjala na vprašanja občank in občanov. Minister je med drugim pojasnil tudi način financiranja, ki ga je ocenil za najbolj odgovornega do javnih financ, ter vlogo Madžarske pri projektu. Poudaril je, da bosta tako tir kot družba Slovenske železnice ostala v slovenski lasti.

Podporo zakonu je izrazil tudi župan Hrastnika Miran Jerič, ki je dejal, da je 2. tir nujno potrebno zgraditi, predlagani model financiranja pa je dober tudi iz razloga, ker bo omogočal nadaljnji razvoj ostale prometne infrastrukture. Če bi 2. tir v celoti financirali iz državnega proračuna, bi namreč to pomenilo zmanjšanje sredstev za ostale projekte in področja.

ZT

Prejšnji članekŽelodkov festival 2017
Naslednji članekRekreirali so se v Podkumu