Čez vikend so imeli policisti v Zasavju precej dela. Poleg rednih nalog so se ukvarjali še z grafiti, najdeno zapestnico, nenošenju mask, drogami, podivjanim voznikom, prometnimi nesrečami, delovno nesrečo, kršenjem predpisov o koroni, poslovnimi goljufijami, prepiri, v Kisovcu pa so drzni goljufi okradli stanovanje Kisovčanke.

PP Zagorje ob Savi

Petek, 26. 3. 2021

V dopoldanskem času so policiste obvestili o grafitu na cesti. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Občanka je na policijsko postajo prinesla zapestnico iz rumene kovine, ki je bila najdena na Cesti zmage. Z njo je bil opravljen razgovor in napisan zapisnik o najdenih predmetih. V kolikor kdo zapestnico pogreša, naj se zglasi na PP Zagorje ob Savi.

Sobota, 27. 3. 2021

Policiste so obvestili o stranki, ki v trgovini ni želela nositi maske kljub opozorilom varnostnika. Ob prihodu policistov stranka ni uporabljala maske, zato so ji izdali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o nalezljivih boleznih.

Policisti so v centru mesta Zagorje opazili voznika osebnega vozila, ki je vozil z visoko hitrostjo in tako ogrožal ostale udeležence. Policisti so zapeljali za vozilom, ga pričeli ustavljati z modro rotacijsko lučjo in kratkim zvočnim signalom. Voznik slednjega ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo zapeljal skozi rdečo luč na semaforju in s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Trojan. Voznika policisti sicer niso uspeli ustaviti, vendar so ugotovili, kdo je vozil vozilo. Čaka ga ustrezen prekrškovni postopek.

Ponedeljek, 29. 3. 2021

Policiste so obvestili o zaparkirani garaži. Policisti so na vozilu pustili obvestilo o prekršku.

Policiste so popoldan obvestili o drzni tatvini okoli 10. ure v Kisovcu. Neznani storilec je na domu zamotil oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Medtem je starejši osumljenec oškodovanki iz hiše odtujil nekaj sto evrov gotovine. Opis storilca: moški srednjih let, višje postave, s kirurško masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažajo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi, da so serviserji, bodisi, da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom.

Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci  nato zapustijo hišo, tisti, ki je zamotil žrtev, pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom policija svetuje, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa četudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V popoldanskih urah so policisti obravnavali verbalni in fizični spor med štirimi osebami, pri tem je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti bodo po zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Oškodovanec je podal prijavo poslovne goljufije, saj je preko spleta naročil material v vrednosti 250 evrov v mesecu novembru leta 2020. Do današnjega dne ni prejel preostale kupljene oz. že predhodno plačane predmete (v višini 170 evrov), podjetje pa se na komunikacijo na odziva. Policisti bodo zadevo preiskali in o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

Petek, 26. 3. 2021

Nekaj po 16. uri je v Bevškem v ostrem ovinku zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega vozila prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Na vozilih je nastala škoda v višini okoli 5000 evrov. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Sobota, 27. 3. 2021

Policiste so obvestili o težavah s stranko v poslovnih prostorih, saj ni želela nadeti maske v zaprtem prostoru, ter se je do zaposlenih nedostojno vedla. Stranki so izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru, ter zakona o nalezljivih boleznih.

Nedelja, 28. 3. 2021

Policisti so obravnavali spor med dvema občankama, ki je prerasel v fizično obračunavanje. Zoper obe so uvedli hitri postopek zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policisti so zasegli alu zavitek z delci neznane posušene zelene rastline, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zavitek z rastlinsko snovjo bodo poslali v analizo, po znanih rezultatih pa bo uveden ustrezen postopek.

Ponedeljek, 29. 3. 2021

Dopoldan je občan prijavil poškodovanje osebnega avtomobila. Neznani storilec je lastniku na osebnem avtomobilu z ostrim predmetom poškodoval lak vozila in povzročil materialno škodo za približno 500 evrov. O znanih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V cestnem prometu so policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, za katerega se je izkazalo, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitelju so kombinirano vozilo zasegli, na pristojno okrajno sodišče pa podali obdolžilni predlog. V vozilu so se nahajali potniki, ki pri vožnji niso uporabljali varnostnega pasu. Eden izmed potnikov je imel v posesti snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Zoper mladoletna kršitelja bodo podali obdolžilni predlog, v primeru pozitivne analize pa bodo zoper kršitelja, ki je posedoval snov, uvedli ustrezen prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

Petek, 26. 3. 2021

Okoli 10. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika motornega kolesa, ki je trčil v osebno vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 1.200 evrov materialne škode. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Nedelja, 28. 3. 2021

V večernem času so policisti moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo in bo po znanih rezultatih izveden ustrezen ukrep.

Ponedeljek, 29. 3. 2021

Zjutraj so policiste obvestili o prometni nesreči v Hrastniku. Voznik je s tovornim vozilom (smetarskim) trčil v parkirano vozilo, pri tem je komunalni delavec padel iz tovornega vozila ter se poškodoval. V nesreči je nastalo za okoli 260 evrov materialne škode.

PP Litija

Petek, 26.3.2021

V okolici Litije so policisti obravnavali spor med občanoma. Zaradi kršitve javnega reda in miru so obema udeležencema izdali plačilni nalog.

Policisti so zasegli posušeno zeleno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po analizi bodo v pozitivnem primeru uvedli postopek o prekršku.

V nočnem času so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Litiji. Kršitve niso ugotovili, so pa trem osebam izrekli opozorilo po zakonu o nalezljivih boleznih.

V jutranjih urah so v okolici Litije obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik je trčil v divjad. Voznik je opravil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog.

Sobota, 27.3.2021

V Litiji so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Na pristojno državno tožilstvo bodo poslali kazenska ovadba. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Nedelja, 29.3.2021

Policisti so sprejeli prijavo goljufije preko spleta (plačilo artikla prek spletne strani). Škode je za okoli 400 evrov. Po zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali delovno nesrečo v podjetju v Kresnicah. Delavcu je spodrsnilo in je padel ter je po prvih informacijah hudo telesno poškodovan. Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. Obveščen je bil tudi pristojni inšpektor za delo.

Savus

Fotografija: PU Ljubljana

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekIzlake in Mlinše bolj čiste za 2,3 ton