Zasavki policisti so imeli pretekli teden bolj kot ne normalne decembrske delavnike. Iz ceste so odstranili štiri pijane voznike, dvakrat zaplenili avto zaradi voznikov brez vozniškega dovoljenja. Trikrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, prav tako trikrat zaradi prometnih nesreč. Dvakrat so obravnavali poškodovanje tuje stvari, dvakrat so se ukvarjali z drogami, v Gabrovki posredovali zaradi požara, na cesti Zagorje – Litija zaradi kamenja na avtu in dvakrat pisali obvestilo zaradi nepravilno parkiranih avtov na železniški postaji v Zagorju. Pa še spletna goljufija in poskus velike tatvine je pritegnila ta teden pozornost zasavskih policistov.


PP Hrastnik

V četrtek so pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, vodijo še postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V torek v dnevnem času so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval vhodna vrata ter povzročil škodo v vrednosti 500 evrov.

Obravnavali so še en sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Neznanec je poškodoval osebni avtomobil na več mestih ter povzročil škodo v vrednosti okoli 3.000 evrov. Policisti primer še obravnavajo.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, vodijo postopek o prekršku.

V torek in četrtek so policisti obravnavali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola (0,42 mg/l in 0,37mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Obema so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ju še postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja spletne goljufije. Oškodovanca so oškodovali za 2000 evrov. Policisti primer raziskujejo.

Obravnavali so izgubo osebnih dokumentov na območju Zagorja ob Savi.

V sredo so se ukvarjali s poškodbo vozila zaradi padlega kamenja na cesti med Zagorjem in Litijo. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V četrtek so obravnavali nepravilno parkirana osebna vozila na železniški postaji v Zagorju. Na vozili so izdali obvestilo o prekršku.

Opravili so postopek z občanom, ki so mu zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.


PP Litija

V ponedeljek okoli 14. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka ga še postopek o prekršku.

V torek okoli 10. ure so jih obvestili o požaru na območju naselja Gabrovka. Še pred prihodom policistov so domačini pogasili ogenj, ki je nastal zaradi pregretja peči. Na kraju niso ugotovili elementov kaznivih ravnanj.

Obravnavali so dve kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju.

V sredo dopoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja poskusa velike tatvine v naselju Šmartno pri Litiji, kjer je nastalo okoli 50 evrov škode. Poskus tatvine preiskujejo.

Obravnavali so tatvino moškega gorskega kolesa. Preiskava poteka.

Zvečer so se ukvarjali s prometno nesrečo na območju Jevnice, kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v psa. Policisti vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo oziroma povoženje divjadi.

V naselju Litija so občanu zasegli vrečko in folijo s posušeno rastlino zelene barve, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja rastlina. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Pozno zvečer so v naselju Litija in Mali Kostrevnici pri kontroli prometa ustavili voznika osebnih vozil. V postopku je preizkus z alkotestom pri prvem pokazal rezultat 0.91, pri drugem pa 0.89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršiteljema so odvzeli vozniški dovoljenji, čaka ju tudi postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus