Po 9 letih prizadevanj so tudi uradno spremenili naziv iz VDC Zagorje ob Savi v VDC Zasavje. Sklep so na 197. dopisni seji vlade RS sprejeli člani slovenske vlade.

Vlada je v sklep o spremembah in dopolnitvah sklepa o ustanovitvi Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi zapisala: »Vlada je sprejela Sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi. Spremembe in dopolnitve Sklepa o ustanovitvi Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi se nanašajo na obseg dejavnosti, v skladu z Uredbo o standardni klasifikaciji dejavnosti in posodabljajo nekatera vsebinska vprašanja, spremeni pa se tudi ime zavoda.«

Poleg imena zavoda so se v ustanovitvenem aktu, ki predstavlja temelj delovanja VDC Zasavje, ažurirale prepotrebne spremembe, ki bodo olajšale delo zavoda. »Napisi na naših letošnjih delovnih oblačilih, kot kaže, delujejo: Vztrajno Do Ciljev naprej. Res nič ni nemogoče, če se le hoče. Upam, da je to uvod v potrditve sprememb ustanovitvenih aktov pri več kot 30 VDC-jih po Sloveniji in ostale nujne sistemske spremembe, za katere si prizadevamo tudi preko Skupnost Varstveno delovnih centrov Slovenije,« je zapisala ob obvestilu o spremembah direktorica VDC Zasavje dr. Špela Režun.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekV Zagorju svetniki sejali