V četrtek, 17. junija 2021, ob 13. uri bodo tudi v Hrastniku končno dobili svojo veterinarsko postajo. Svoja vrata bo v bivši upravni zgradbi RTH odprla poslovna enota Veterinarske postaje Laško. Hrastnik bo s tem pridobil svojo prvo veterinarsko ambulanto, kar je za mesto velika pridobitev, saj bo tako skrb za male, hišne ljubljence olajšana tudi tistim občanom, ki nimajo svojega prevoza.

V ambulanti bodo zdravili pse, mačke, gospodarske in nekatere eksotične živali, s potrebnimi laboratorijskimi preiskavami, rentgenskim slikanjem in ultrazvočnimi preiskavami. Opravljali bodo tudi kirurške posege mehke kirurgije ter sterilizacije in kastracije psov in mačk. Veterinarji laške Veterinarske postaje redno opravljajo tudi preventivne preglede s cepljenji proti nalezljivim boleznim psov in mačk, preventivo proti parazitarnim boleznim, obravnavajo stomatološke paciente s potrebnimi posegi. Vse te dejavnosti bodo na voljo tudi v Hrastniku.

Lastniki malih živali skupaj z ljubljenčki obiščejo veterinarja v ambulanti, velike živali pa veterinar obišče na domu. Živali, ki potrebujejo specialistično obravnavo, napotijo k izbranim specialistom v nadaljevalno obravnavo.

Na terenu veterinarji opravljajo splošno terensko prakso predvsem ekonomskih živali in skrbijo za zagotavljanje varne hrane živalskega izvora. Opravljajo preventivo in zdravstveno varstvo rejnih in drugih živali s terensko diagnostiko in zdravljenjem bolnih živali, kirurške posege, porodništvo ter umetno osemenjevanje plemenic.

Za rejne živali z območja občine Hrastnik Veterinarska postaja Laško sicer skrbi že od lanske jeseni, ko ji je država dodelila koncesijo. Veterinarska postaja v Laškem deluje od leta 1953 in trenutno zaposluje pet veterinarjev in veterinarskega tehnika. S svojim strokovnim znanjem bodo tako znali pomagati tako hišnim ljubljenčkom kot tudi gospodarskim živalim.

Savus

Foto: MP


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekOdgovor na pismo svetnikov SLS in LMŠ