sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Odprta vrata na Sončni posesti

V soboto in nedeljo, 21. in 22. maja, bodo člani društva Calvodas pripravili v Gabrskem v Trbovljah dneva odprtih vrat na Sončni posesti.

»Še vedno mnogi v Trbovljah ne vedo, da imamo v mestu energijski nasad, da tam rastejo aronija, sibirska borovnica, maline … da teče odlična izvirska voda in da je obisk v nasadu z energijskimi točkami popolnoma brezplačen,« nam je povedala Darja Žnidaršič, lastnica posestva in gonilna sila društva Calvodas.

Sončna posest so uredili v Gaberskem (Gabersko 45). Na posesti gojijo aronije, sibirske borovnice, maline, robide, šmarne hrušice, jagode in sezonsko zelenjavo. »Aronijo nabiramo in iz nje delamo sokove, borovnice si obiskovalci pogosto naberejo sami ali pa to naročijo nam. Letošnje leto smo se lotili tudi izdelave liofiliziranega sadja in ugotovili, da so produkti fantastični,« pravi Darja Žnidaršič. Liofizirano sadje je sadje, ki gre skozi poseben postopek sušenja, s katerim dosežejo, da hrusta kot čips. Njihov sok iz aronije je odličen, kar dokazuje tudi velika zlata medalja, ki jo je Darja Žnidaršič prejela na sejmu Agra.

Društveni nasad urejuje lastnica posestva, pomagajo ji tudi člani društva. Pravijo, da so veseli obiskov in z veseljem vsakega prišleka pospremijo in pojasnijo, kje kaj raste. Radi bi navadili ljudi, da pridejo v ta zelen in urejen košček Trbovelj, kje si bodo lahko sami nabrali sadje in zelenjavo. Obenem pa je nasad tudi poln dobre energije, v njem so označene energijske točke, na izviru pa si lahko obiskovalci natočijo tudi odlično izvirsko vodo.

»Radi bi vas povabili v Energijski nasad Sončna posest (Gabrsko 45, Trbovlje). V soboto in v nedeljo, 21. in 22. maja, bomo od 9. do 19. ure v nasadu in vas bomo z veseljem pogostili z našimi pridelki ter vam pokazali vse, kar posestvo ponuja. Lahko pa se oglasite tudi kdaj drugič, če vam to bolj ustreza,« pravijo v društvu Calvodas.

Savus

Foto: društvo Calvodas


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor