Delavski dom Trbovlje je 17. junija ob 19. uri slovesno odprl prvi in edini slovenski virtualni muzej rudarstva 4. dritl. Po več kot 210 letih se rudarjenje v Trbovljah bliža svojemu koncu, a sled za dejavnostjo, ki je tako pomembno sooblikovala razvoj mesta in ljudi, mora ostati, so prepričani postavljavci virtualnega muzeja rudarstva. S tem namenom so odprli 4. dritl, ki dediščino rudarstva predstavlja na vizualno atraktiven način, s pomočjo sodobne tehnologije. Prikazuje in prenaša vrednote, navade in izkušnje iz industrijske dobe, ki nepreklicno izginjajo, v informacijsko in postindustrijsko dobo.
Ob otvoritvi so spregovorili trboveljska županja Jasna Gabrič, direktor Delavskega doma Trbovlje Zoran Poznič in predsednik sindikata RTH Anton Lisec. Zaigrala je Delavska godba Trbovlje, zaplesale so tudi mažorete.

Na dan otvoritve je bil ogled muzeja 4. dritl brezplačen. Sicerpa bo vstopnina za odrasle znašala 6, za otroke do 15. leta pa 3 evre. Popust bodo imele tudi skupine.

Muzej 4. dritl bo odprt ob sobotah od 9. do 13. ure, ob torkih od 10. do 13. ure in ob četrtkih od 15. do 19. ure. Za skupine tudi po dogovoru.

ZT

Prejšnji članekIskali jadralnega padalca, ki je zasilno pristal na Kleku
Naslednji članekIgor Podpečan: »Včasih tudi sam zafušam.«