četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Odprli razstavo s plakati miru

V ponedeljek, 11. junija, je v organizaciji Lions kluba Trbovlje v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi potekala otvoritev razstave najboljših likovnih del učencev Osnovne šole Toneta Okrogarja iz Zagorja ob Savi, ki so pod vodstvom mentorice Jadranke Kačič sodelovali v mednarodnem projektu Plakat miru.

Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj Plakat miru (Peace Poster Contest). Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju na planetu Zemlja, o sočutju, o miru.

V letu 2017/18 so učenci ustvarjali na temo »Bodočnost miru« (The Future of Peace). V Sloveniji je v organizaciji lokalnih Lions klubov sodelovalo kar 117 osnovnih šol oziroma 2.230 otrok. Najboljši plakat iz Slovenije je bil poslan v ZDA – na finalno ocenjevanje na svetovni ravni. Plakate se ocenjuje glede na izvirnost, umetniški slog in tehniko ter na izražanje razpisane teme.

Po mnenju komisije Lions kluba Trbovlje v sestavi Nikolaj Beer, Nataša Detič (koordinatorica projekta Plakat miru), Tjaša Flere Pušnik (predsednica Lions kluba Trbovlje), Boža Jazbec, Marjana Kolenc Rus in Ratko Blažič so avtorji najboljših plakatov na temo »Bodočnost miru«: Bor Eberl (zmagovalni plakat), Tija Šiles (drugo mesto) in Ana Vodenik (tretje mesto). Zmagovalci in njihova mentorica Jadranka Kačič so na otvoritvi prejeli priznanja in knjižne nagrade Založbe Ocean.

Otvoritev razstave sta z dvema glasbenima točkama obogatila učenca Glasbene šole Zagorje ob Savi Janez Pograjc in Eva Maleš pod mentorstvom Ivice Obrul in Nataše Burger.

Razstava bo na ogled do 22. junija v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje ob Savi.

ZT

Isti avtor