sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Odpravljanje posledic neurja

»Zagotovitev prevoznosti cest bo po prvih ocenah občino stala približno 100.000 evrov, so sporočili iz Občine Zagorje ob Savi. Danes, 7. julija,  se začenja sanacija najhuje poškodovanih cest, ki jo izvaja Komunala Zagorje. Po preliminarnih ocenah bo sanacija cestne infrastrukture občinski proračun stala najmanj 500.000 evrov.
Škodo na drugih površinah, ki so jo povzročili nanosi blata in mulja in številni plazovi ali vdori zemljišča, bo občina Zagorje ob Savi ocenjevala v prihodnjih dneh. Rečni nadzornik si bo danes ogledal še tiste dele prizadetega območja, kamor včeraj zaradi poškodovanih cest ni mogel, po njegovem preliminarnem poročilu pa lahko na Mlinšah in v Brišah pričakujejo intervencijsko čiščenje strug in propustov vodotokov na tem območju.

Gasilci in delavci komunale so pomagali lastnikom stanovanjskih hiš in drugih poslopij pri čiščenju nanosov blata in mulja v okolici poslopij, tako da je tudi tu večji del dela opravljenega. Občina Zagorje ob Savi bo še danes lastnikom stanovanjskih hiš, kjer je to potrebno, priskrbela razvlaževalnike za sušenje razmočenih prostorov. Pri tem je občini Zagorje ob Savi priskočila na pomoč občina Dobrepolje, ki je posodila razvlaževalnike. »Za to jim je občina Zagorje ob Savi občini Dobrepolje neizmerno hvaležna.«

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor