Po včerajšnjem neurju, ki je povzročilo veliko škodo, so danes v občini Trbovlje na terenu ekipe, ki pregledujejo prizadeta območja, prav tako so že začeli s sanacijo cest in plazu.

»Občina Trbovlje sodeluje s Štabom Civilne zaščite Občine Trbovlje, ki je bil aktiviran ob izrednih razmerah. Vse službe zaščite in reševanja si prizadevajo, da bodo čim prej sanirale nastalo škodo, občane pa prosimo za potrpežljivost in razumevanje,« so sporočili v izjavi za javnost z Občine Trbovlje.

Ob včerajšnjem neurju, ki je zajelo območje občine Trbovlje, je prišlo do škode večjega obsega. Voda je ogrožala več objektov, poplavljeno je bilo pokopališče v Gabrskem, en stanovanjski objekt ogroža plaz, zaradi drugega plazu je zaprta lokalna cesta. Za sanacijo škode in normalizacijo razmer so se aktivirale službe zaščite in reševanja, ki so na terenu in odpravljajo posledice.

Močno neurje z obilnimi padavinami je občino Trbovlje zajelo ob 20.14 uri. Meteorna voda je zalila in ogrožala več stanovanjskih hiš. V naselju Knezdol sta se sprožila zemeljska plaza. En plaz je poškodoval lokalno cesto, ki je do nadaljnjega neprevozna. Drugi plaz so gasilci PGD Trbovlje-mesto pokrili s folijo. Na več lokacijah so postavili protipoplavne vreče in preprečili vdor vode v objekte.

Zaradi naplavin se je zamašil potok na Ulici osvobodilne fronte, prestopil breg in ogrožal stanovanjske hiše. S pomočjo delavcev Komunale Trbovlje in gradbenega stroja so odstranili ovire in omogočili vodi, da je stekla nazaj v strugo. Na Sveti Planini se je na cesto sprožil zemeljski plaz, meteorna voda je ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Klek so očistili propuste in vodo preusmerili, zemeljski plaz bodo jutri strojno sanirali. Danes delavci Komunale Trbovlje in delavci zasebnega gradbenega podjetja odpravljajo škodo na cestah in odstranjujejo plaz, ki ogroža stanovanjski objekt.

Savus

Foto: Občina Trbovlje