Inflacija je trenutno zelo aktualen problem pri nas in v svetu. Soočeni smo z inflacijo cen, inflacijo odpoklicanih izdelkov iz prodaje, inflacijo odpoklicanih funkcionarjev, tudi ministrov… V Litiji so spet strnili glave, uporabili ves svoj intelektualni potencial in bodo oblastnikom predstavili najbolj učinkovite rešitve.

V času Litijskega karnevala oblast v mestu za nekaj dni prevzame Litko, maskota karnevala, ki sicer prebiva v Rudniku Sitarjevec.

Litijski karneval je v svoji 170-letni tradiciji vedno nagovarjal najbolj aktualne teme ter z vrhunsko politično satiro nastavljal zrcalo vodilnim akterjem na sceni. Vsakič znova pa je karneval ponudil tudi učinkovite rešitve. Tako so doslej EDINI na svetu prepovedali in uničili jedrsko orožje, prehiteli Veliko Britanijo in se odcepili od Evrope, z letalsko družbo Litija Airways nadomestili propadlo Adrio Airways, izvedli predčasne parlamentarne volitve ter rešili energetsko krizo s pomočjo avtohtone litijske megle!

Kakšen izziv pa si je Litijski karneval zastavil letos?

Karnevalska povorka je osrednja prireditev Litijskega karnevala, ki vedno preseneti z izjemnimi domislicami sodelujočih skupin

V zavzeti borbi proti INFLACIJI ODPOKLICANIH bodo pokazali prave in odpoklicane politike, odlične in odpoklicane izdelke, vzorčne primere skrčflacije in druge cvetke, ki nas trenutno spravljajo v slabo voljo.

Organizatorji karnevala bodo prvič predstavili prototipni model programiranja politikov, s katerim bodo ti sposobni rešiti vsak problem in si jih nihče ne bo želel odpoklicati. Gre za ekskluzivni model, uporaben na vseh stopnjah sprejemanja odločitev, tako da lahko z njim pridemo celo do enostavne pridelave zdrave hrane. In kdo je avtor tega modela? To ni kak vsem poznan politični ali podjetniški guru, temveč Litko, litijski pustni župan. Nad rešitvijo nosilne skupine karnevala, se bodo prav gotovo navdušili tudi na evropskem političnem parketu.

Litijski karneval nas že 170 let razvaja z vrhunsko politično satiro

Dogajanje Litijskega karnevala 2024 se bo tudi letos pričelo s tradicionalnim pustnim ŽIV ŽAV-om za otroke. V soboto, 10. februarja, ob 10. uri bo najmlajše maškare razveselila Pika Nogavička. Istočasno se bo na Valvazorjevem trgu odvijala pustna tržnica, kjer boste lahko poskusili krofe in druge dobrote pustnega časa. Ob 15. uri se bo na litijskih ulicah odvil osrednji dogodek karnevala – karnevalska povorka, ki obeta več kot 200 mask, obilo smeha in veselja ob domislicah sodelujočih skupin in posameznikov. Povorka se bo zaključila v Športni dvorani z razglasitvijo najboljših skupin. V večernih urah pa vas organizatorji vabijo na živahno pustno rajanje z ansamblom STIL in Osvajalci. Na prav vseh dogodkih karnevala je vstop prost, še posebej pa ste dobrodošli obiskovalci v maskah!

PR objava


 

Prejšnji članekV Zagorju razstavlja Anka Krašna
Naslednji članekNaši knapi Branka Klančarja