Ko nas nekaj boli, bi storili prav vse, da bi bolečina, še posebno če je močna, izginila. Nanjo običajno gledamo kot na neljubega gosta, ki nam kvari dneve, nam ne pusti spati in nam onemogoča različne aktivnosti. Sprašujemo se, zakaj se mora to dogajati ravno nam?

Bolečina je signal

Bolečino, sploh kronično, bi morali pričeti dojemati drugače. Spoznati jo moramo kot notranji signal, indikator, ki sporoča: »Tako kot delujemo, živimo in se odzivamo, ne gre več naprej!«. V sebi in okoli sebe smo ustvarili nered, bolečina pa je tista, ki nam preprečuje, da bi rinili z glavo skozi zid. V tem smislu jo lahko doživljamo kot varovalko in kot našega zaveznika. Bolečina je torej le simptom, mi pa moramo najti pravi vzrok in ga odpraviti.

Signalna lučka

Bolečino si lahko zamislimo kot signalno lučko na avtomobilski armaturi, ki voznika opozarja, da je z avtom nekaj narobe. Verjetno je nihče ne bo prelepil z neprozornim trakom in se delal, da je vse v redu, ampak bo avto čimprej popravil sam ali pa ga odpeljal na popravilo k mehaniku. Kaj pa storimo mi? Vzamemo tableto, »prelepimo« bolečino in mislimo, da bo problem izginil. Ja, na žalost veliko ljudi lepše skrbi za svojega jeklenega konjička, kot pa za »lastno vozilo«, ki je edino v tem življenju.

Če bolečino ignoriramo, jo zamaskiramo s protibolečinskimi sredstvi, če se z njo sprijaznimo, se nanjo navadimo, smo na direktni poti v vse večjo entropijo/nered v telesu.

Bolečine v hrbtu, vratu, ramenih, kolkih, kolenih, stopalih, glavoboli, …so torej lahko prinašalci sporočil, da z našimi mišicami nekaj ni v redu. Običajno so prekomerno stisnjene, zakrčene, ne občutimo jih več dobro, zato jih ne znamo podaljšati in sprostiti. To se lahko nadaljuje v preobremenjenost veznega tkiva, sklepov, skeleta in privede do degenerativnih sprememb.

Rešitve

AEQ metoda® omogoča, da lahko ponovno vzpostavimo porušeno ravnotežje, zopet se naučimo podaljševati in sproščati mišice. Tako ne odpravljamo zgolj simptomatskih bolečin, ampak odpravljamo tudi vzroke zanje. Z zavestnim izvajanjem AEQ vaj®, ko proučujemo in raziskujemo gibe, krepimo senzorno-motorični lok. Korteks dobiva več informacij iz telesa in zato lahko posledično pošilja v telo oziroma v mišice aktivnostim ustreznejše signale – ko počivamo in spimo, bodo mišice sproščene, ko delamo, pa ustrezno napete.

Če imate težave, ki jih želite rešiti ali če imate še kakšno vprašanje pišite na info@aeq4you.eu ali pokličite na 040 214 633.

Vljudno vabljeni, da si ogledate spletno stran Svoboda giba, svoboda diha.

Jasmina Rome Rodić


Sem Jasmina Rome Rodić, učiteljica AEQ metode® 3. stopnje in učiteljica AEQ dihanja® 1. stopnje.

Po formalni izobrazbi sem dipl. ing. kemije, sem pa kmalu po študiju oziroma rojstvu otrok pričela z raziskovanjem življenja in človeške zavesti. Zanimalo me je, zakaj se ljudem dogajajo različne stvari, verjetno najbolj zato, ker sem rodila otroka z Downovim sindromom. V želji pomagati sinu, da bi se mu čim manj izrazile težave, povezane s sindromom, sem pričela z neformalnim izobraževanjem. Tako sem osvojila metodo bioterapije po Domančiću, nadaljevala z izobraževanjem o karmični diagnostiki pri M. Ogorevcu, zaključila študij jyotisha (S. R. Nassif) in zvočne terapije Ohmpunctuur (P. Gouwe).

Leta 2015 sem se prvič srečala z Alešem Ernstom, tvorcem AEQ metode®. Razlog – hude bolečine v vratnem delu hrbtenice, glavoboli, vrtoglavica …, ki jih z vsem dotedanjim znanjem nisem mogla odpraviti. In tako se je pričelo moje potovanje z AEQ-jem. Najprej kot stranka na Aleševih terapijah in kot udeleženka na njegovih delavnicah, kasneje pa kot učenka v šolanju za AEQ učitelja. Metoda se je in se še vedno vse bolj prepleta z mojim vsakdanjim življenjem. Dejansko lahko njeno filozofijo in principe najdeš na kateremkoli področju – od fizičnega zdravja, počutja, odnosov doma in širše. Dala mi je odgovore na marsikatero vprašanje, z njeno pomočjo sem odpravila kronične bolečine. Svoje življenje lahko postopoma urejam, izboljšujem in vodim k željenemu cilju – biti srečna in svobodna.

Kot učiteljica AEQ metode® 3. stopnje, vam lahko s svojim znanjem in s pomočjo doživete lastne izkušnje in spremembe pomagam na vaši življenjski poti preobrazbe. Več informacij na:

aeq4you.eu

040 214 633

info@aeq4you.eu