Zjutraj so policisti obravnavali veliko tatvino na območju Trbovelj. Ugotovili so, da je v obdobju od 18. do 24. avgusta tat vlomil v stanovanje skozi vhodna vrata in iz njega odtujil nakit v vrednosti nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
V Hrastniku so policisti včeraj popoldne ustavili voznika kolesa z motorjem, ki je vozil neregistrirano vozilo in pri tem ni uporabljal zaščitne čelade. Pri postopku so ugotovili še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom pa je pokazal rezultat 0,84 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo so mu zasegli, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog.

V Zagorju je včeraj, 24. avgusta, neznani storilec poškodoval otroški voziček, ki je bil shranjen pred blokom oškodovanca.

Policisti so obravnavali tudi kaznivo dejanje goljufije. Ugotovili so, da je bil pri poslih z nepremičnino oškodovanec prevaran. Policisti bodo o dejanju obvestili pristojno tožilstvo.

V pretepu med dvema osebama je ena v prepiru uporabila nož na preklop, druga pa ji ga je s palico zbila iz roke in jo pri tem lažje poškodovala. Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo zaradi ogrožanja varnosti z nevarnim predmetom.

Pridržali pa so kršitelja, ki se je na javnem kraju nedostojno vedel in s početjem ni prenehal kljub opozorilom in ukazom. Za svojo kršitev bo občan prejel tudi plačilni nalog.

Se je pa včeraj v Zagorju zgodila tudi prometna nesreča, v kateri je udeleženec zaradi neupoštevanja cestnih pravil trčil v rob stanovanjske hiše. Povzročil je za okrog 1000 evrov škode.

ZT