četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Odlično, vendar ne dovolj

RK Dol TKI Hrastnik – RD Koper 2013 25:29 (12:13)
Dol pri Hrastniku – dvorana Dolanka, gledalcev 350. Sodnika Nahtigal in Deržek

Dol TKI Hrastnik: Sikošek, Seme, Žekar; Brilej 7(2), Klepej 5, Ajdari 5(3), Moljk, Zore 2, Hribšek 2, Jakopič, Simončič, Bauerheim 2, Robnik, Ramič, Ribič, Guček 2. Trener Cenkar

Koper: Vran, Ponikvar; Dolenc, Grzentič 1, Frank, Vlah 1(1), Moljk 4, Krečič 3, Matijaševič, Gašperšič, Gorela, Zugani, Rapotec 3, Smolnik 9(1), Sokolič 1, Bratkovič 7(2). Trener Jovičič

7m: 5(5); 5(4)

Izključitve: 12 minut; 12 minut

Koprčani so se drugo leto zapovrstjo uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih. Za zmago so se trenutno četrto uvrščeni v 1.NLB Leasing ligi morali pošteno potruditi. Dolski rokometaši so prikazali eno svojih boljših predstav, vendar jim je kljub izdatni podpori svojih navijačev, v zadnjem delu srečanja zmanjkalo moči in tudi nekaj sreče. Polna dvorana, dobro vzdušje in prijateljsko navijanje ter druženje Koprčanov in Dolanov po tekmi ter odlično predstavo obeh ekip sta pokvarila le slaba sodnika s svojimi nerazumljivimi in spornimi odločitvami, predvsem v škodo domačih.

Dolani so bili v prvem delu povsem enakovreden tekmec prvoligašu, ki je na odmor odšel z minimalno prednostjo. Tudi v drugem delu je bila slika na igrišču podobna. Koper je uspeval ohranjati minimalno razliko in držal dolske rokometaše na razdalji enega do treh golov. Ti so se v 54.minuti z golom Amala Ajdarija še uspeli približati le na dva gola zaostanka, bilo je 22:24 , potem pa so gostje ušli na varnih pet golov prednosti in tekma je bila odločena. Pri domačih si zaslužijo pohvale prav vsi za borbenost, pri gostih pa še posebno vratar Jure Vran, ki je v ključnih trenutkih znal zaustaviti dolske strelce.

Čestitke Koprčanom za preboj na zaključni turnir, dolskim rokometašem pa je bila ta tekma dokaz, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi prvoligaškimi ekipami. Seveda pod pogojem, da je tudi sojenje na prvoligaškem nivoju.

Zoran Zore

Isti avtor