Preverjanje nudenja prve pomoči, ki je letos potekalo na štirih različnih točkah v Kozjem, se je udeležilo štirinajst ekip, med temi jih je devet tekmovalo za celjsko izpostavo, pet ekip pa za izpostavo Trbovlje. Med zasavskimi so tekmovale tri ekipe prve pomoči OZRK Zagorje, ekipa prve pomoči hrastniške civilne zaščite in ekipa prve pomoči trboveljskih gasilcev.
Tematika tokratnega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje nudenja prve pomoči ob naravnih nesrečah, kot so potres, poplava, delovnih nesrečah v gozdu in nesrečah ob javni prireditvi.

Med zasavskimi ekipami se je najbolje odrezala ekipa PP OZRK Zagorje ob Savi v sestavi Monika Grošelj, Rok Klančišar, Tadej Psarn, Luka Selan, Nejc Ocepek in Monika Ocepek. Tekmovalci, ki so bili lani na državnem prvenstvu tretji, se bodo tako tudi letos na državnem nivoju 7. oktobra v Kobaridu potegovali za najvišjo uvrstitev. Odlični so bili tudi ostali tekmovalci, druga ekipa PP OZRK Zagorje je osvojila 2. mesto, tretji je bila ekipa trboveljskih gasilcev, četrta je bila tretja ekipa PP OZRK Zagorje, peta pa ekipa hrastniške civilne zaščite.

ZT

Prejšnji članekTri odličja za trboveljske plavalce
Naslednji članekPodaljšan rok za prijavo