Tekmovalce so vodili trenerji Rok Lopan, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnice pa je opravljala Aida Medič.
Trboveljski karateisti so nastopili z 11 ekipami, s 6 v katah in 5 v športnih borbah. Članico Barbaro Haberl so posodili ekipi Žalca. Trboveljske ekipe so sestavljali naslednji tekmovalci: Zoja Jug, Ariana Merdanovič, Nadia Medič, Cristina Korpar Žveglič, Lara Salkič, Simona Češarek, Eva Kolander, Klara Lesar, Žan Lukač, Tilen Grivec, Denis Šehič, Zak Škofljanc, Kenan Isakovič,  Uroš in Marko Markuljevič, Alen Isakovič, Ervin Salkič, Erik Teo Košmrlj, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek.

V katah so svoj premierni nastop opravile trboveljske malčice, ki pa so v preveliki želji kato napravile neusklajeno in se na koncu morale zadovoljiti s petim mestom. Prav tako na petem mestu so svoj nastop končale mlajše kadetinje. Ekipa dečkov so lanskemu srebru letos dodali bron. Prijetno so presenetile deklice v sestavi Simona Češarek, Eva Kolander in Cristina Korpar Žveglič, ki so postale državne podprvakinje. Državni prvaki za leto 2017 pa so postali mlajši kadeti v sestavi Uroš in Marko Markuljevič in Denis Šehič ter člani v sestavi Stefan Joksimovič, Luka Perc, in Luka Ferlin, ki so po lanskemu naslovu med mladinci tokrat zmagali še v najstarejši kategoriji.

V športnih borbah so nastopili s petimi moškimi ekipami od mlajših kadetov do članov.  Barbara Haberl je nastopila za ekipo Žalca v kategoriji mlajših članic in članic, kjer je v mlajši kategoriji osvojila prvo, v starejši pa tretje mesto. Za ekipo mladincev sta nastopila samo dva tekmovalca in izpadla že v prvem krogu. Odlične borbe so prikazali kadeti, po oškodovanju sodnikov v polfinalu pa zasluženo osvojili tretje mesto. Ekipa mlajših kadetov v sestavi Kenan Isakovič, Uroš in Marko Markuljevič ter Zak Škofljanc je v bila v najštevilčnejši kategoriji zopet nerešljiva uganka za vse svoje nasprotnike, saj so razen zmage v prvem kolu po treh borbah vse ostale dvoboje rešili v svojo korist z rezultatom 2:0. Ključni vlogi sta odigrala Isakovič in Uroš Markuljevič. Ekipa v sestavi Stefan Joksimovič, Luka Ferlin, Blaž Hribovšek in Luka Perc so nastopili v kategorijah mlajših članov in članov. Pri mlajših članih so prepričljivo postali državni prvaki, v kategoriji članov pa so osvojili tretje mesto.

Člani Karate kluba Trbovlje so na tem prvenstvu nastopali več kot odlično. Bili so proglašeni za drugi najuspešnejši klub z osvojenimi 4 zlatimi, 1 srebrno in 3 bronastimi medaljami.

ZT

Prejšnji članekDodatno začinjen Jamatlon 2017
Naslednji članekNa Jamatlonu tudi JamaŠpil