RK Zagorje : RK Krim Mercator 21:27 (14:12)  
Športna dvorana Zagorje, gledalcev: 263. Sodnika: Miran Teršek in Aljoša Žibret

Zagorje: Zubak (0), Perić A. (8 obr.), Golob (1x7m), Guna, Stanko 8, Čečkova 3, Panger, Rebolj 7, Voglar 1(1), Skrinjar, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja 2, Perić I., Cilenšek. Trener Bojan Voglar.

RK Krim Mercator: Marinček (2), Stefanišin (8), Pandžič (0); Georgijev 2, Benko 5, Milanovič-Litre 3, Jeriček 2(1), Hrnčič, Bajramovska 1, Omoregie 5, Barič 7(1), Kamdop 1, Amon, Zrimšek. Trener: Uroš Bregar.

Sedemmetrovke: Zagorje 1/1, Krim 5/3

Izključitve: Zagorje 8 minut, Krim 8 minut

V dvoboju neporaženih ekip smo videli rokometno predstavo najboljših v državnem prvenstvu. Tudi na tribunah se je zbralo veliko gledalcev, ki so v prvem polčasu videli odlično igro domače ekipe.

Oba trenerja sta začela s najboljšimi. V deseti minuti so domače s pomočjo izredno razpoložene Janje Rebolj vodile že 5:2. Svoje je dodala odlična domača vratarka Andrea Perić, ki je zbrala v prvem polčasu osem obramb. Vendar so Ljubljančanke le pokazale svojo moč. Že v 15. minuti so preko Tamare Georgijev izenačile na 6:6 in v 26. minuti povedle 10:11 preko Anete Benko. Vendar so domače še zmogle dovolj moči in v zadnjih sekundah je Ekaterina Čečkova postavila končnih 14:12 za Zagorje.

Drugi polčas so bolje začele Zagorjanke, vodile so za tri gole. Že v 39. minuti so Krimovke izenačile na 16:16. Nato pa so začele domačim igralkam pojenjati moči. To so gostje z vratarko Sergejo Stefanišin na čelu izkoristile in že v 45. minuti vodile 21:17 ter v 50. minuti z najvišjo prednostjo petih zadetkov 23:18. Kljub porazu domače ekipe je potrebno pohvaliti igralke za izredno borbenost, posebej obe najboljši domači strelki, Tjašo Stanko in Janjo Rebolj, ki sta bili nepremagljivi oviri za gostje.

Kljub izredno borbeni tekmi je bila igra zelo poštena in brez grobosti, h čemur je s svojim odličnim sojenjem pripomogel sodniški par Miran Teršek in Aljoša Žibret.

Naslednjo tekmo bodo Zagorjanke odigrale 5. novembra v Kopru.

DL