petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Odgovorno, evropsko in okolju prijazno na SŠ Zagorje

Danes, 10. maja, so na Srednji šoli Zagorje dijaki in učitelji pripravili kar tri projekte. Letošnji Dan za spremembe je nosil naslov Odgovorno s hrano in v okviru tega projekta so se v parku Janeza Drnovška predstavili dijaki SŠ Zagorje, ki so zbrane med drugim osveščali o palmovem olju in pravični trgovini, OŠ Toneta Okrogarja in Vrtec Zagorje, ki sta mimoidočim ponudila sezonske lokalne jedi, Mladinski center Zagorje ter različne kmetije in društva. Med drugim je prišla svojo delavnost predstavit tudi čebelarka Marinka Dolinšek iz Izlak. “Prav se mi zdi, da smo se tudi mi vključili v ta projekt kot lokalni pridelovalci hrane,” je povedala.
Ena od stojnic je bila namenjena tudi dnevu Evrope. Dijak Žan Strnišnik je svojo in sošolkino nalogo opisal: “Predstavljava Evropsko unijo in govoriva, v katerih državah je naša šola že bila.”

Dijaki so bili poleg sodelovanja na stojnicah v parku tudi v šoli deležni nekaj zanimivih delavnic in predavanj – med drugim so spoznali veganstvo in način življenja brez odpadkov (Zero Waste), se spoznavali z različnimi vrstami športa in obiskali gledališko predstavo.

Martina Drobne

Isti avtor