torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Odelo Slovenija z novo halo

V torek, 11. julija, je podjetje Odelo v Preboldu odprlo več kot 6600 kvadratnih metrov novih proizvodnih in logističnih prostorov. Podjetje ima proizvodne lokacije v Preboldu in Črešnjevcih, če ne bi bilo pred leti zapletov pri lokaciji, bi jih verjetno imelo tudi v Zagorju. Proizvodne prostore v Preboldu je bilo primorano širiti zaradi vse večjega povpraševanja in različic luči, ki jih izdeluje za najvidnejše nemške proizvajalce avtomobilov.
Temeljni kamen za novo halo v skupni izmeri 10.000 kvadratnih metrov so postavili julija lani, slavnostni trak pa sta danes skupaj s predstavniki lastnikov iz Turčije in matičnega podjetja iz Nemčije, uslužbencev, lokalne skupnosti in drugih povabljencev prerezala tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

V novi hali bo poleg proizvodnih in logističnih površin tudi več pisarniških in namenskih prostorov. Skupaj bo investicija stala 3,7 milijona evrov. V fazi gradnje so še nekateri drugi objekti v skupni izmeri 3.300 kvadratnih metrov, ki bodo dokončani do konca leta 2017. Takrat bodo skupne pokrite površine podjetja obsegale 39.500 kvadratnih metrov.

Podjetje Odelo Slovenija je leto 2016 zaključilo s 120 milijoni evrov prometa, ki ga namerava letos povečati na 178 milijonov evrov. Trenutno zaposluje 1.320 ljudi, samo od oktobra lani jih je dodatno zaposlilo 380, do konca leta pa naj bi delo v podjetju našlo še nekaj deset delavcev.

Leta 2011 je skupina Odelo prešla v stoodstotno last podjetja Bayraktarlar Holding A. S., ki ima sedež v Istanbulu in je eden vodilnih proizvajalcev avtomobilskih luči v Turčiji. V Nemčiji in Sloveniji ima skupina štiri podjetja in več kot 1700 zaposlenih.

»Novi zaposleni, dodatne površine ter proizvodne kapacitete bodo podjetju omogočile rast prihodkov od prodaje luči za več kot 60 odstotkov v letu 2017, načrtujemo pa nadaljnjo rast tudi v prihodnjih letih,« so ob tem povedali v podjetju. Sicer pa letos na lokaciji v Preboldu uvajajo v proizvodnjo tudi nov proces, in sicer izdelavo elektronskih sklopov za vgradnjo v avtomobilske luči. S tem dodatno dvigujejo nivo znanja, kompetenc in dodane vrednosti, ki jo ustvarjajo.

ZT

Isti avtor