četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Od Kuma do Triglava

Člani veteranskih združenj Sever in OZVVS (Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo) Zasavje so poletne mesece izkoristili za številna druženja. Že julija so se podali na sedmi Lojzov pohod od Kuma do Triglava, ki je bil letos dolg kar 205 kilometrov. Pohodnike je pot vodila čez Kal na Mrzlico, od tam pa prek Menine planine vse do Kranja in naprej do Bohinjske Bistrice. Na najvišji slovenski vrh so jo mahnili čez Pokljuko in Rudno polje.
V začetku septembra so v Zasavju gostili predstavnike pohodniških skupin Nanos-Triglav, Radovljica-Triglav, Cerje-Triglav. Med drugim so si ogledali Steklarno Hrastnik in industrijsko prodajalno Glashuta. Druženje so zaključili s piknikom in igrami v Čolniščah. Da so radi športno aktivno, so pokazali tudi 10. septembra, ko so pripravili 15. teniški turnir dvojic ZVVS. V soboto, 17. septembra, so šli na trgatev v Vipavsko dolino, in sicer k članu, pohodniku skupine Nanos-Triglav na Ustje. Zbralo se je štirideset obiralcev iz skupin Kum-Triglav, Nanos-Triglav, Cerje-Triglav in Radovljica-Triglav.

Drugi vikend v oktobru bo pohodniška skupina OZVVS Zasavje nadaljevala s projektom Povežimo ognjene točke. Tokrat se bodo podali na Primorsko, kjer bodo peš povezali ognjene točke od Rožne doline pri Novi Gorici do Nanosa oziroma Pivke.

MM

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor