Direktor Zavoda za šport Trbovlje Edvard Bravec pravi, da bodo v bližnji prihodnosti urejali skoraj vse svoje objekte. Med njimi tudi letno kopališče, ki ga bodo odprli čez približno dva tedna.
Letno kopališče

Kdaj točno bodo letos v Trbovljah otvorili kopalno sezono, je odvisno od vremena, je povedal Bravec. Običajno kopališče odprejo 1. junija, lahko pa vremenske razmere prinesejo odprtje že kak dan prej ali dan kasneje. Veliki bazen so že obnovili, zdaj polagajo keramiko v srednjem, do 20. maja naj bi bila dela končana. Tako obnova ne bo ovirala kopanja.

Kopalna sezona na letnem kopališču je skoraj v celoti odvisna od vremena. Bravec pravi, da je bila predlanska sezona (leta 2015) v vseh pogledih rekordna: »V številu obiskovalcev, po prihodkih, številu sončnih dni …« Lanska je bila za tretjino slabša, za letošnjo se ponovno nadejajo veliko sončnih dni.

Dež je kopališču poleg slabšega obiska prinesel še eno neprijetno posledico – ko dežuje, se voda nabira na terasi in zamaka v spodnje prostore, kjer je fitnes. Hidroizolacijo na terasi ureja Občina Trbovlje.

Dvorana Polaj

Še eden od objektov, s katerim upravlja Zavod za šport Trbovlje, je športna dvorana Polaj. Ta je med tednom v uporabi tudi po 15 ur dnevno. »Dopoldan so tam učenci OŠ Tončke Čeč ter dijaki STPŠ, popoldan imajo treninge RD Rudar, KK Rudar, ŠD Felix, Plezalno društvo – sekcija športno plezanje, NK Rudar in drugi,« našteva Bravec, »vikendi pa so rezervirani za izvedbo ligaških tekem RD Rudar, KK Rudar in ŠD Felix.« Vsake toliko časa omenjeni klubi organizirajo domače in mednarodne turnirje v nogometu, rokometu, crossmintonu, karateju, športnem plezanju in podobno, Zavod za šport pa še komercialne prireditve, kot so maturantski plesi in koncerti. Tako v zavodu nimajo težav z iskanjem ljudi, ki bi v dvorani izvajali svoje aktivnosti – ravno nasprotno. »Če bi imeli še kakšno dvorano na razpolago, bi bili zelo zadovoljni,« pripomni Bravec. Poleg velike športne dvorane društva, klubi in šole dopoldanske in popoldanske aktivnosti izvajajo tudi v prostorih plesne in fitnes dvorane.

Ker se v dvorani Polaj že desetletje in pol veliko dogaja, je objekt precej dotrajan. Tudi Polaj bo zato deležen obnove. »Za letos planiramo celovito sanacijo parketa v veliki dvorani – brušenje, popravilo, lakiranje, začrtavanje,« pravi Bravec, »v Zavodu za šport smo namreč dobili nepovratna sredstva Fundacije za šport, ki bodo zadostovala za polovico vrednosti investicije. Nekaj več kot četrtino bo prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, razliko pa OT Trbovlje.«

Trim steza

V zavodu so zadovoljni tudi z uporabo trim steze Mladost. Po podatkih na spletni strani zavoda stezo letno obišče do 10.000 tekačev in sprehajalcev. Redni obiskovalci so učenci osnovnih šol, trboveljski športni klubi in dijaki srednjih šol. Bravec pravi, da je bila ta steza do pred nekaj let po njegovem mnenju najlepša trim steza v Sloveniji: »Vsakoletna sečnja zaradi podlubnika pa jo spreminja in počasi postaja “gola steza”«. Zato razmišljajo, da bi določene trase, namenjene teku, in vadbene enote premaknili.

Športni park Rudar

Edini objekt, v katerega v bližnji prihodnosti ne nameravajo vlagati večjih količin denarja, je športni park Rudar – večino so namreč že postorili. Tako so, kot je povedal Bravec, med drugim namestili umetno travo, tartan, atletsko opremo, obnovili so garderobe, uredili osvetlitev, za goli so namestili lovilne mreže, obnovili štiristezno kegljišče in postavili poligon ulične vadbe.

Martina Drobne

Prejšnji članekPoročila sta se
Naslednji članekPomen varovane skupnosti za dementne