petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Očistimo Trbovlje

Občina Trbovlje bo tudi letos organizirala čistilno akcijo Očistimo Trbovlje, ki bo potekala v nedeljo, 15. aprila. Letošnja čistilna akcija bo imela tudi dobrodelno noto.

Za vsako napolnjeno vrečko z odpadki bo Občina Trbovlje namenila 1 eur, za vsak napolnjen kontejner pa 20 eur. Zadali so si cilj, da zberejo dovolj sredstev, da v juniju, ko Trbovlje praznuje občinski praznik, na morje za en dan peljejo poln avtobus nasmejanih otrok.

Na dan čistilne akcije, 15. aprila, bodo lahko občani material za čiščenje (rokavice, vreče za smeti) prevzeli na treh lokacijah po mestu: Zavod za mladino in šport Trbovlje, Občina Trbovlje, PGD Trbovlje – mesto.

Vrečke z odpadki bodo lahko odložili na osmih lokacijah, kjer bo urejeno in označeno mesto: avtobusno postajališče pri Delavskem domu Trbovlje, parkirišče na Kipah, Ledenica, avtobusno postajališče Iskra, Elkoplast v Bevškem, parkirišče na pokopališču Gabrsko, Gvido (pred jaškom), Zbirni center Neža. Na Zbirni center na Neži bodo lahko občani na dan čistilne akcije prinesli vrečke z odpadki in tudi kosovne odpadke med 9. in 18. uro. V primeru, da bodo prostovoljci čistili ob cesti, npr. v Bevškem, proti Retju, Podmeji, Čečam oz. Dobovcu, lahko vrečke z odpadki pustijo kar ob cesti.

»Spomnimo. V črnih vrečkah bomo zbirali mešane komunalne odpadke, v zelenih vrečkah steklo, v rumene vreče bomo dali embalažo. V akciji ne zbiramo nevarnih odpadkov, kot so: salonitke, odpadne injekcijske igle, embalaža z ostanki motornih olj. V tem primeru nam sporočite lokacijo nevarnih odpadkov,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

»Da bo mesto še bolj pomladansko obarvano, bodo poskrbele cvetlice, ki jih bomo zasadili v betonskih koritih po mestu. Vabimo vas, da s sodelovanjem v čistilni akciji skupaj storimo nekaj dobrega za okolje, v katerem živimo, obenem pa trboveljskim otrokom omogočimo lep in nepozaben dan,« so še zapisali v izjavi za javnost.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor