Ker je na dan Rudarskega maratona zjutraj še deževalo, so se razstavljavci namestili v rudniški upravni zgradbi v Hrastniku. Prostor zanje se je našel v preddverju in v hodniku pred kopalnico, kjer na Jamatlonu udeleženci tekmujejo v metu bata škornja v kuolmkišto. Te športne discipline organizator na Rudarskem maratonu še ni vpeljal. Udeleženci svoj tekmovalni duh použijejo že na tekaški preizkušnji. So si pa ti vzeli čas za ogled stojnic, saj so se v rudniško zgradbo odpravili na malico, eni so se v rudniški kopalnici tudi oprhali, v osrednjem prostoru v zgradbi pa je bila razglasitev rezultatov in podelitev nagrad ter pokalov najboljšim.
Čas, ki so ga imeli tekači in njihovi spremljevalci vmes na voljo, so tako izkoristili za ogled stojnic z zanimivo ponudbo. S svojimi izobraževalnimi in poklicnimi programi so se predstavljali Slovenska vojska, STPŠ Trbovlje, GESŠ Trbovlje in Šolski center Velenje. Založba Ocean je na ogled postavila svojo knjižno bero, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje je ponujala sadne napitke in se predstavljala s svojim gradivom. GESŠ Trbovlje je bila tam tudi s stojnico kar dveh dijaških podjetij, na katerih so predstavljali domačo, ročno izdelano zobno pasto in mazilo za ustnice iz naravnih sestavin ter lesena namizna stojala za mobilne telefone in tablice.

Svoj razstavni prostor so imeli na ciljnem prizorišču Rudarskega maratona  še Rdeči križ Hrastnik, Steklarna Hrastnik s steklenimi namiznimi izdelki, Bobo Hrastnik z lesenimi razglednicami in organizacija ZATO, ki jo je predstavljala Irena Forte.

Ta je po dogodku takole zapisala: »Zahvaljujem se vam, ker ste mi na odlično organizirani prireditvi omogočili postavitev stojnice in predstavitev unikatnega nakita ter spominkov, ki simbolizirajo Zasavje. Druženje nikomur ne škodi, izmenjava novih kontaktov in poznanstev je dobrodošla in nujna za osebni in družbeni razvoj. Na tovrstnih prireditvah se pogosto dogaja, da cena stojnice presega vsoto prodaje. Z odločitvijo, da takse niste zaračunali, ste dokazali, da ste srčni in odprti tudi do nas, ki pomagamo ohranjati spomin na pretekli in polpretekli utrip v zasavskem prostoru. Lepo je, da ohranjate regionalno tradicijo, promovirate dobro telesno pripravljenost in skrbite, da Zasavje živi. Vse skupaj popestri udarna spletna stran in vrhunske fotografije. Tako dogodek odmeva še dolgo po zaključku.«

Možnost predstavitve bodo imeli razstavljavci tudi na prihodnjem Rudarskem maratonu.

ZT

Prejšnji članekAprilski Zasavski tednik
Naslednji članekE, da si moja