sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Obnavljajo Cankarja

Zadnji dan julija so začeli izvajalci energetsko obnavljati stavbo Osnovne šole Ivana Cankarja v Trbovljah. Občina Trbovlje je z naložbo kandidirala na javnem razpisu za sofinanciranje v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2017-2020. Njeni vlogi so ugodili in tako je konec julija podpisala pogodbo z Ministrstvom za infrastrukturo, po kateri bo za obnovo prejela dobrih 200.000 evrov nepovratnih sredstev.
Na šoli bodo izvedli toplotno izolacijo zunanjega ovoja stavbe, zamenjali izolacijsko neustrezno stavbno pohištvo, namestili zunanja senčila, izvedli hidroizolacijo in vgradili sistem prezračevanja in hlajenja telovadnice, poleg tega bodo tudi hidravlično uravnotežili ogrevalni sistem in vgradili sistem energetskega informacijskega nadzora. Z izvedeno naložbo bodo tako pomembno sanirali telovadnico, ki je bila pozimi prehladna, pa tudi zelo vlažna, ter šolo toplotno izolirali. Kot so sporočili iz Občine Trbovlje bodo tako dosegli letni prihranek končne energije 112.400 kWh in zmanjšali izpuste CO2 za 37,36 ton letno.

Osnovna šola Ivana Cankarja, ki jo je v zadnjem šolskem letu obiskovalo 240 otrok, je bila zgrajena leta 1901, tamkajšnja telovadnica pa leta 1969. Obnova naj bi bila zaključena letos jeseni.

ZT

Isti avtor