petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Obljube

V življenju pridejo trenutki, ko se ustavimo, naredimo obračun in »potegnemo« črto pod vse, kar smo storili in česar nismo. Podobno je z obljubami. Zakaj jih nismo izpolnili, kaj bi lahko naredili, pa nismo, kaj bi lahko spremenili ali prenehali, pa nismo …
In potem pride obžalovanje, za tem jeza in za tem … za tem razžiranje samih sebe. In podobno gre pri obljubah drugim. Namesto tega, si postavimo vprašanje: » Kaj je to, kar nam preprečuje, da bi obljube izpolnili? Sebi ali drugim. Kje globoko v sebi si morda tega in onega ne »privoščimo«, ne dovolimo, se nam zdi, da si ne zaslužimo? Kje v sebi ne verjamemo, da smo to sposobni uresničiti zase ali za druge? Kdaj pa morda obljubljenega niti nismo zares želeli izpolniti?

Najhujše pride, ko se enkrat začnemo poglabljat vase, iščemo vzroke za to, saj mnogokrat nismo pripravljeni na soočenje z resnico, ki je izza tega. Takrat v večini primerov nastane še večja jeza nase in upiramo se nadaljnjemu odkrivanju resnice. Povlečemo se vase, gremo nazaj »v svojo škatlo » in ne storimo ničesar, ali se vrnemo v staro stanje. In naslednji korak – obsojanje in obtoževanje vsega in vseh okoli nas, le sebe ne.

Pa vendar, ali ne bi bilo boljše, lažje, svobodnejše rešiti se teh okov samoobsojanja, samokritiziranja vsega, kar nas jezi, žalosti in obremenjuje; vsega, kar nas spravlja v okove, zidove, nedostopnost. Pred čem se branimo? Ali bolje rečeno: Pred kom se branimo? Kaj je to, zaradi česar si ne dovolimo sprememb?

Vendar se da, je mogoče. Z veliko volje, odločnostjo, namero smo lahko kreatorji lažjega, svobodnejšega, srečnejšega življenja.

Če vas zanima, kako, se nam pridružite na naši sobotni delavnici. Več si lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.facebook.com/events/676415445860819/

Vaša ZANA

Previous article
Next article

Isti avtor