ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Objavili razpis za inovacije

Priznanja za najboljše inovacije v Zasavju predstavljajo najvišja priznanja inovativnih dosežkov zasavskih podjetij. Ta bo Območna zbornica Zasavje podelila tudi v letošnjem letu, objavila je že tudi razpis.

Nanj se lahko do 3. aprila prijavijo gospodarske družbe, podjetja, samostojni podjetniki posamezniki, samostojni inovatorji ali druge organizacijske oblike z območja GZS Območnezbornice Zasavje. Razpis je vsebinsko enak lanskemu, novost pa je, da letos razpisujejo inovacijski izziv krožnega gospodarstva (trajnostna energija, biomasa in alternativne surovine, sekundarne surovine, funkcionalni materiali, procesi in tehnologije, krožni poslovni modeli). Letos pa lahko komisija podeli tudi posebno priznanje za izjemno inovacijo mladega podjetja.

Območna zbornica pripravlja 27. februarja delavnico o tem, kako uspešno pripraviti in prijaviti inovacijo na razpis. Nadaljevali bodo tudi z osebnimi predstavitvami inovacij pred komisijo, preden bo ta podala končno oceno. Te naj bi bile 17. maja.

Od leta 1996 je na razpis v Zasavju prispelo 479 inovacij, pri katerih je sodelovalo 1073 inovatorjev.

ZT

Isti avtor