Ob občinskem prazniku so v Trbovljah pripravili proslavo, na kateri so podelili občinska priznanja. Častni občan je postal Božidar Kovačec, košarkarica Nika Barič in podjetje Kovit projekti, d.o.o. sta prejela priznanje županje, naziv najbolj urejene krajevne skupnosti pa si je prislužila KS Dobovec.

Občina Trbovlje 1. junija praznuje svoj praznik, s katerim obeležujejo spomin na boj delavstva z Orjuno leta 1924. V Trbovljah so in bodo v počastitev občinskega praznika v maju in juniju pripravili več prireditev in drugih dogodkov. 31. maja so na osrednji slovesnosti podelili naziv častnega občana, priznanju županje ter zlato sončnico za najbolj urejeno krajevno skupnost.

Božidar Kovačec je prejel naziv častnega občana za svoje delo v PGD Čeče in Prosvetnem društvu Čeče Trbovlje. Leta 1993 je postal predsednik PGD Čeče in se je ves čas zavzemal za napredek in dajal velik poudarek razvoju dejavnosti v gasilskem domu. Pravočasno se je zavedal, da gasilski dom ni namenjen le gasilcem, temveč, da mora postati osrednji prostor v vseh društvenih kot tudi drugih aktivnosti v krajevni skupnosti Čeče. »Božidar Kovačec je s svojo aktivnostjo in požrtvovalnostjo ter izjemnimi dosežki pomembno in trajno prispeval k razvoju, prepoznavnosti in ugledu krajevne skupnosti Čeče in občine Trbovlje,« so zapisali v obrazložitvi.

Posebno priznanje je županja podelila košarkarici Niki Barič, ki je letos s klubom Jekaterinburg osvojila naziv evropskih klubskih prvakinj, s slovensko žensko košarkarsko reprezentanco pa bo kot kapetanka zaigrala na evropskem prvenstvu.

Drugo priznanje županje je prejelo podjetje Kovit projekti, d. o. o. za pomemben doprinos na področju gospodarstva v Trbovljah. Podjetje je poleg ostalih gospodarskih uspehov lani začelo z gradnjo nove proizvodne hale, ki bo prinesla dodatne zaposlitve za Trboveljčanke in Trboveljčane.

Letošnja Zlata sončnica je pripadla krajevni skupnosti Dobovec zaradi hortikulturne in splošne urejenosti ter javne infrastrukture. V prostorih KS je tudi traviščna učilnica, namenjena izvajanju raznovrstnih predstavitev, razstav in izobraževanj s področja naravovarstva.

Na proslavi so nastopili učitelji in učenci Glasbene šole Trbovlje, Rok Kreže ter plesna zasedba En-Knap pod vodstvom Iztoka Kovača in Helena Blagne.

Foto: arhiv Občine Trbovlje/Matjaž Kirn