Občina Trbovlje je sporočila, da je sodišče zavrnilo predlog občin, ki sodelujejo v Cerozu, da bi prepovedalo vožnjo mešanih komunalnih odpadkov na deponijo v Celje.

Občina Trbovlje je v zvezi z odločitvijo sodišča poslalo naslednje sporočilo za javnost: »Sporočamo vam, da je sodišče na 1. stopnji zavrnilo predlog občin Litija, Zagorje ob Savi, Hrastnik in Radeče ter Ceroza za izdajo odredbe, s katero bi se Občini Trbovlje prepovedalo vožnjo mešanih komunalnih odpadkov na deponijo v Celje. Tako, tudi s potrditvijo sodišča, še vedno vozimo smeti na predelavo in odlaganje v Celje. Verjamemo, da je bila ta odločitev Občine Trbovlje o odvažanju odpadkov drugam več kot pravilna, kar potrjuje tudi izjava direktorja Ceroza, da je na deponiji Ceroza prostora za odpadke samo še za dve do tri leta in se bo v vsakem primeru torej treba začeti pogovarjati o zapiranju in sanaciji deponije Unično.

Žal nam je, da dogovor s solastnicami podjetja Ceroz ni bil sklenjen in da so občine (Hrastnik, Litija, Zagorje ob Savi in Radeče) vložile tožbo zoper Občino Trbovlje. Zaradi tega se tako odločitve selijo na ljubljansko sodišče. Glede na kompleksnost zadeve in predviden dolgoročni proces odločanja sodišča, smo zaradi lažje koordinacije in bližine sodišča ter v dogovoru z dosedanjo odvetnico pooblastili drugo odvetniško družbo, ki nas sedaj zastopav zadevi Ceroz.

Občina Trbovlje se je še vedno, tako kot smo že večkrat zapisali, pripravljena pogovarjati z občinami solastnicami in Cerozom, in še vedno upamo, da bomo skupaj dosegli rešitev, ki bo sprejemljiva za vse vpletene.«

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekInspiracija
Naslednji članekGasilci v boj z gnojnico