Razpravljali so o financiranju Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi (VDC). Njegova direktorica dr. Špela Režun je na seji izpostavila, da se stanje ne izboljšuje, saj nekateri delovni centri po Sloveniji še vedno prejemajo nesorazmerno več sredstev kot njihov center. V primeru, da se stanje do novega leta ne bo izboljšalo, bo VDC pristopil k pripravi tožbe zoper ZZZS. Svet regije je izrazil vso podporo VDC pri njegovih aktivnostih.

Načrtovanje hidroelektrarn na Srednji Savi je predstavil predsednik Odbora za razvoj energetike v Zasavju Tomaž Trotovšek, ki je izpostavil, da se postopek načrtovanja prepočasi odvija. Svet regije se je zato odločil, da bo z dopisom pozval Vlado RS, naj pospeši postopek načrtovanja hidroelektrarn na Srednji Savi, saj je projekt ključnega pomena za razvoj zasavske energetike.

Svet regije je prav tako zadolžil Regionalno razvojno agencijo Zasavje, da pristopi k pripravi Odloka o turističnem vodenju, ki bo uredil izvajanje turistične dejavnosti v zasavski regiji. RRA bo pripravila tudi poročilo o dejavnosti Gorsko reševalne službe Slovenije v Zasavju, na podlagi katerega ji bodo zasavske občine lažje nudile podporo pri njihovi dejavnosti v Zasavju.

ZT

Prejšnji članekTrboveljčanom 18 medalj
Naslednji članekKauzer začel z bronom