Pod okriljem Regionalne razvojne agencije Zasavje v sodelovanju s Centrom za socialno delo Trbovlje in Regionalnim centrom nevladnih organizacij Zasavje (ZLHT) je 13. junija v Zagorju potekalo prvo delovno srečanje delujočih na področju socialnega varstva.
Srečanja, za katerega je pobudo dalo Društvo za kakovost življenja Spiritual, se je udeležilo 45 predstavnikov različnih organizacij s področij sociale, šolstva, policije, zavoda za zaposlovanje, mladinskega dela, zdravstva iz javnih zavodov. Na srečanju so bili tudi predstavniki nevladnih organizacij in gospodarstva.

Namen srečanja je bil okrepiti medsebojno sodelovanje in vzpostaviti načrte za uresničitev ciljev in ukrepov, ki jih predlaga Regijski izvedbeni načrt na področju socialnega varstva.

Udeleženci so se pogovarjali predvsem o programih za otroke, mladostnike in družine, o preventivnem delu z osnovnošolci, srednješolci in starši, o programih za starejše, invalide ter gibalno ovirane ter aktivacijskem načrtu za zaposlene, brezposelne ter materialno socialno ogrožene. Nadgradili so tudi nekatere ideje, ki so jih nevladne organizacije zasnovale že na svojem majskem posvetu.

Vsi so se strinjali, da Zasavje potrebuje lokalne socialno-informacijske točke, ki bi omogočale hitrejši in lažji pretok informacij iz nabora vseh ponudnikov in storitev, ki so občanom na voljo na področju socialnega varstva.

ZT

Prejšnji članekPovečujejo promet in naložbe
Naslednji članekLetos 26 najboljših