ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

O mladih žuljih

Na otroškem parlamentu so letos že dvanajstič pod okriljem in v organizaciji Društva prijateljev mladine Trbovlje sodelovali trboveljski osnovnošolci. Sodelovalo je 24 parlamentarcev iz OŠ Trbovlje, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja. Otroški parlament je razpravljal o Trbovljah danes.
Razprava se je pričela z debato o veliko opaženih spremembah in novih pridobitvah v zadnjem letu v Trbovljah. Otroci so pohvalili pestro športno in prireditveno dogajanje, brezplačen brezžični internet, urejenost zelenih površin, vhod v mesto ter opazili urejanje oz. prenovo hiš in stanovanjskih blokov.

Ponovno so izrazili željo po kolesarskih stezah, zimskem bazenu in ureditvi športnih igrišč z goli in koši. Predlagali so postavitev pitnikov tudi po drugih delih mesta, ureditev ceste proti Hrastniku in oživljanje starih zapuščenih tovarn. Županja Jasna Gabrič je parlamentarcem pokazala načrte za skate park Ledenica in načrt preureditve tržnice in jim z veseljem prisluhnila, odgovorila na njihova vprašanja ter si zapisala nekaj njihovih predlogov.

Po otroškem se je sestal še mladinski parlament. Me drugim so se mladi razpravljalci v pogovoru z županjo in direktorico občinske uprave lotili tudi naslednjih tem: čiščenje brežine reke Save, slabo stanje ceste v Bevškem, usklajenost prevozov avtobusov in vlakov, razpravljali so o težavah parkiranja v okolici Splošne bolnišnice Trbovlje, o zagotavljanju pogojev za mlada podjetja, o grafitiranju, koncertih za mlade in še o marsičem. Tudi mladi so si z županjo in direktorico izmenjali nekaj mnenj in pojasnil ter si obljubili, da do naslednjega leta vsak opravi svoj del nalog.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor