ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Novosti

Novo leto je priložnost za spremembe. Znane so zaobljube o tem in onem. Po navadi so povezane s cigaretami, bolj zdravim življenjem, čisto drugačnih odnosih. Že znan slovenski pesnik Tomaž Domicelj je pel Saj po novem, saj po novem, saj po novem letu boljše bo.
Jasno, da bo. Pred vami je prva številka našega časopisa v letu 2016. Oblikovan je malo drugače kot doslej, bolj sodobno, so dejale mlade sile v uredništvu. Ponuja nekaj zanimivih novosti in upamo, da so vam všeč.

Počasi preoblikujemo tudi vsebino časopisa. V njem boste časoma našli več malo daljših člankov, nekatere nove vsebine, kakšno prenovljeno stran. Spremembe ne bodo zaplule med vas naenkrat, ampak bodo pljuskale počasi. Upamo pa, da boste zadovoljni s časopisom in ga boste še naprej radi jemali v roke.

Nekatere vsebine smo prenesli na naš spletni časopis. Na spletni strani www.zasavc.net lahko dnevno spremljate dogajanje v Zasavju. Poskušamo zajeti čim več dogodkov na različnih področjih. Prejšnji teden smo zagnali novost, ki bo prav gotovo postala ena bolj uporabnih zasavskih spletnih vsebin. Na enem mestu namreč lahko najdete napoved vseh dogodkov v Zasavju. Od tekem pionirčkov, do vrhunskih kulturnih dogodkov, kino predstav, prireditev v delavskih domovih, mladinskih centrih in knjižnicah do različnih rekreativnih srečanj.

Današnji časopis prinaša precej zanimivega branja. Ne spreglejte pisanja o zasavskih podjetnikih. O njih pišemo na različnih straneh. Pa pogovorov z Zasavci, ki premikajo meje na različnih področjih. Pa – srednje šole vabijo mlade v svoje učilnice. Pa tudi veliko drobnih vesti iz Zasavja prinaša današnji časopis.

Všeč mi je razmišljanje, da moramo vedno znova in povsod iskati priložnosti, da lahko vsak nov dan prinese nekaj novega, dobrega in zanimivega. Da si lahko vedno zložimo kockice tako, da smo lahko kadarkoli v življenju srečni za umret.

Za dobre želje ni neprimernega časa. Torej: leto 2016 naj bo po vašem okusu.

Marko Planinc

Previous article
Next article

Isti avtor