Zasavsko gospodarsko zbornico bo v obdobju od leta 2023 do leta 2027 vodil Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik. Tako bo nasledil Tomaža Berginca, ki jo je vodil od leta 2015.

Upravni odbor Zasavske gospodarske zbornice je v ponedeljek, 24. aprila, na seji izvolil novo vodstvo zbornice v obdobju 2023 – 2027. Predsednik je postal generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas, ki je nasledil Tomaža Berginca, sicer generalnega direktorja ETI Elektroelement. Berginc je bil v tem času tudi član Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije. V dveh mandatih v vlogi predsednika zbornice je funkcijo zastopanja interesov zasavskih gospodarstvenikov opravljal odlično. Na seji se je zahvalil za zaupanje in sodelovanje članom upravnega odbora, novemu predsedniku pa zaželel veliko uspeha pri nadaljnjem vodenju zbornice.

»Počaščen sem, da mi je bila zaupana funkcija predsednika. Ob prevzemu se zavedam tako velike odgovornosti kot priložnosti, da bomo skupaj z direktorico Tjašo Polc in odlično ekipo GZS skrbeli za interese vseh članov naše zasavske zbornice. Na temeljih dela predhodnikov bomo skupaj z ekipo naredili vse, da bomo v Zasavju prihodnjim generacijam omogočili še večje sobivanje gospodarstva z lokalnim okoljem. Fokus pa bo usmerjen predvsem v podporo gospodarstvu za nova in sodobna delovna mesta, kreativno in stimulativno delovno okolje, predvsem pa varno in zeleno ter trajnostno naravnano prihodnost za generacije, ki prihajajo,« je ob prevzemu funkcije povedal Peter Čas.

Poleg izvolitve novega predsednika je upravni odbor Zasavske gospodarske zbornice na današnji seji potrdil tudi nov 4-letni mandat dosedanji direktorici zbornice Tjaši Polc, ki je povedala: »Zasavsko gospodarstvo v naslednjih letih čaka intenzivno prestrukturiranje po načelih pravičnega prehoda. Zavedamo se pomembnosti hitrega reagiranja države na aktualne gospodarske izzive. Vsled tega si bomo na zbornici tudi v prihodnjih letih prizadevali, da bodo interesi zasavskih gospodarstvenikov slišani.«

Savus

Foto: ZGZ


 

Prejšnji članekProslava v počastitev praznika
Naslednji članekSto let porobetona