sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Novo smetarsko vozilo v Trbovljah

Komunala Trbovlje je tovorno vozilo, ki je 12 let služilo za pobiranje smeti v mestu, zamenjala z novim vozilom za odvoz smeti.

Novo smetarsko vozilo

Gre za specialno vozilo znamke Mam z nadgradnjo. To moderno vozilo omogoča pobiranje vseh vrst odpadkov tudi na težje dostopnih območjih, kompaktna nadgradnja vozila pa ima veliko zmogljivost. Glavne značilnosti nadgradnje so majhna lastna teža, velika stisljivost, hiter stiskalni mehanizem, boljša razporeditev tovora, lažje upravljanje vozila, maksimalen volumen kesona, kratek zadnji previs in večja okretnost vozila.

Ste vedeli?

Prvi zametki smetarske službe v Trbovljah segajo daleč nazaj. Nekaj pred letom 1900 je takratna oblast ustanovila posebno smetarsko službo, ki je bila namenjena zgolj čiščenju takrat še makadamskih cest in vzdrževanju dveh javnih stranišč. Komunalnih odpadkov je z večanjem števila prebivalcev in naraščajočo potrošnjo ter porabo vse več. Odpadke iz gospodinjstev so pred več kot stoletjem le občasno odvažali kar z vozom na konjsko vprego, danes je odvoz precej drugačen.

Savus

Foto: Komunala Trbovlje


 

Isti avtor