četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Novi mozaični okras

»Župan Miran Jerič je bil zelo vesel, ko je videl, da smo pripravljene še kaj narediti,« pravi Severina Trošt Šprogar, mentorica ustvarjalk, združenih v skupino Mozaik. »Sprehodili smo se  po Hrastniku in pokazal nam je klopi ob cesti proti štadionu oziroma v parku ob šoli. Navdušile smo se  in v petek, 6. maja, že začele z delom. Delale smo tudi v soboto in nedeljo, čeprav nam je vmes ponagajal dež. Ampak  naš prijatelj Jani Medvešek nas je zaščitil z velikim senčnikom, da smo lahko  nadaljevale.«
Nekaj podjetnikov jim je poklonilo opuščen program kvalitetne keramike in jih tudi podučilo, kako se z njim ravna. Gasilciso jim kar trikrat pripeljali robo v Dolančevo hišo na Dolu, kjer je dovolj prostora za skladiščenje.

»Vesele smo, da se krajani  ustavljajo in s simpatijami opazujejo naše delo. Otroci pa se ponujajo za pomoč, zato smo jim obljubile delavnico, ko bomo končale z delom …«  Predvidevajo, da bo to proti koncu maja, ko se začne prireditev Rdeči revirji. Trenutno oblike mozaika še niso dokončne, saj jim bodo zagnane ustvarjalke dodale še kakšno popestritev.

Fanči Moljk

Previous article
Next article

Isti avtor