ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Nova direktorica

Frolova je opravila vsa formalna izobraževanja, ki jih zahteva delo v splošnih knjižnicah. Večkrat je vodila literarne in domoznanske večere, organizirala prvo bralno značko za starejše … Ker je knjižnica kraj, kamor ljudje radi prihajajo, ve, da člani in obiskovalci želijo, da naj ne bi bilo korenitih  sprememb, kar bo pri svojem nadaljnjem delu vsekakor upoštevala. Želi si, da bi se občanom vsi zaposleni še bolj približali in skušali zadovoljiti njihove želje in potrebe.
Kakšni so njeni podrobni načrti, nam prvi dan še ni razkrila, saj je previdna in ne želi obljubljati stvari, za katere ni povsem prepričana, da bodo tudi izvedljive.

Za Zasavc.net je Katra Hribar Frol povedala: »Zavedam se, da me na novem delovnem mestu čaka ogromno učenja in pričakujem kup novih izzivov – obojega se veselim, saj menim, da pripomore k rasti človeka kot posameznika in lokalne skupnosti kot celote. V ta izziv sem se nenazadnje podala prav zato, ker čutim, da lahko lokalni skupnosti ponudim več sebe in svojega dobrega dela. Mandat začenjam z vizijo nadaljnjega odpiranja knjižnice navzven, proti lokalni skupnosti, še posebej ranljivejšim družbenim skupinam ter povezovanja z lokalno skupnostjo in izven nje. Knjižnica bo tako še naprej podajala roko lokalni skupnosti in zadovoljevala želje ter potrebe uporabnikov in članov. Spremembe seveda bodo, prve že v poletnih tednih – zaznali in videli jih boste, ko boste knjižnico obiskali, obljubljam pa, da priprava nanje ne bo motila obiskovalcev knjižnice: ne tistih, ki bodo iskali hlad in tišino v knjižnični čitalnici, niti tistih, ki bodo med policami na oddelku za odrasle, na mladinskem oddelku in v enoti Dom svobode iskali redno, dopustniško ali študijsko gradivo.«

Irena Vozelj

Isti avtor